UGANDA: Un bărbat musulman și-a ucis soția convertită la creștinism

ug-mariamnakirya-kids-msn

Doi dintre copiii lui Mariam. Poza este modificată din motive de securitate

Acum aproape o lună, în dimineața zilei de duminică, 8 mai 2016, Awali Kakaire (34 ani) și-a ucis soția – Mariam Nakirya – pentru că s-a convertit la creștinism. Mariam era mamă a cinci copii și avea doar 30 de ani.
Awali a început să-și bănuiască soția cu o lună înainte de acest incident, după ce imamul din localitate l-a întrebat pe el de ce anume soția și copiii nu au mai participat la rugăciune la moschee și nici la școala islamică.
Deoarece Awali era mereu plecat din localitate din cauza unor afaceri, uneori chiar și timp de o lună, soția și copiii au putut în acest timp să participe la biserica din localitate.
În data de 8 mai, după ce și-a făcut ritualul islamic de purificare, Awali i-a cerut soției să vină cu el la rugăciunea islamică de dimineață.
„Mama a refuzat, iar tata a început să o strângă de gât, în timp ce mama țipa după ajutor”, își amintește unul dintre băieți. Awali a plecat de-acasă după ce a ucis-o, și s-a întors după două ore. I-a obligat pe cei cinci copii ai lui, cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, să intre într-o groapă pe care a săpat-o într-o grădină din apropiere.
„Nu am vrut să intrăm și am țipat. Au ajuns imediat vecinii, dar el deja ne împinsese în acea groapă pe care a săpat-o”, a spus unul dintre băieți.
În cele din urmă a ajuns și poliția echipată cu arme, bastoane și gaze lacrimogene, în caz că ar fi fost nevoie să se ocupe și de mulțimea adunată.
Mariam a venit la Hristos în august 2015, după o serie de vizite făcute de un evanghelist, care mergea din ușă în ușă și vorbea despre Isus.
Doi dintre copii locuiesc acum cu bunica lor, iar ceilalți trei cu unchiul lor. „Copiii sunt încă traumatizați și plâng după mama lor”, a spus bunica lor, în vârstă de 80 de ani.

Să ne rugăm pentru acești 5 copii traumatizați din cauza pierderii mamei lor. Să ne rugăm pentru tatăl lor, ca Dumnezeu să-i deschidă mintea și să ajungă să-L cunoască pe adevăratul Dumnezeu și adevărata cale spre viață.

Sursa: vomcanada.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.