ZIUA a 18-a din Ramadan 2016: Camera indo-malaeză

30Days-twomalaygirls-23jun16banner

Camera indo-malaeză din Casa Islamului cuprinde cele peste 17.000 de insule din Malaezia, Singapore, Sudul Filipinelor și Indonezia. Indonezia este țara cu cei mai mulți musulmani din lume, având o populație de 250 de milioane de oameni, dintre care 87% sunt musulmani. În Indonezia, prima mișcare modernă a musulmanilor care vin la Hristos a avut loc în anul 1870. Apoi, între anii 1967 – 1971, Indonezia a experimentat cea mai mare convertire din istorie a musulmanilor care au venit la Hristos, peste două milioane de musulmani fiind botezați în bisericile creștine.

Astăzi, foarte mulți musulmani din Indo-Malaezia aleg calea spre Isus, cale formată din cinci pași simpli, pași pe care Mike Shipman i-a extras din conversația lui Isus cu femeia samariteană, relatată în Ioan 4. Mike a numit acești cinci pași de răspândire a credinței în Isus „Ori-3: Oricine, Oriunde, Oricând.”

PRIMUL PAS, “Ori-3”, este să stabilești o legătură cu un musulman. Cei mai mulți musulmani din Indo-Malaezia nu au auzit niciodată de Evanghelie din cauză că nu cunosc niciun creștin.

AL DOILEA PAS este să începi o conversație despre Dumnezeu. Musulmanii din această regiune iubesc să vorbească despre Dumnezeu. Mike sugerează să adresezi noului tău prieten musulman următoarea întrebare: „Ce faci tu, conform religiei tale, ca să-I fii pe plac lui Dumnezeu?” Întrebarea aceasta este un început bun pentru o conversație legată de lucrurile spirituale.

AL TREILEA PAS presupune explorarea rezultatelor eforturilor noastre pentru a-I fi pe plac lui Dumnezeu, fapt care duce adesea la întrebări legate de siguranța mântuirii. Mulți musulmani consideră că noi nu știm care este voia lui Dumnezeu și nici nu putem avea încredere că vom fi salvați de El.

AL PATRULEA PAS este să te concentrezi asupra morții lui Isus prin care noi putem avea viață veșnică.

PASUL CINCI presupune să-ți inviți prietenul să accepte salvarea prin Isus. Această abordare simplă de răspândire a mesajului lui Isus este ușor de urmat pentru noii credincioși. Drept rezultat, această abordare s-a răspândit în toată camera indo-malaeză și mii de musulmani s-au rugat și L-au chemat pe Isus să fie și Mântuitorul lor, iar acum Îl urmează pe Hristos și sunt ucenicii Lui.

SĂ NE RUGĂM: 

  • Ca metodele eficiente de răspândire a Evangheliei precum televiziunea prin satelit, filmul „Isus” și „Ori-3” să continue să răspândească Evanghelia în întreaga parte indo-malaeză;
  • Pentru persecuția care vine întotdeauna în urma mișcărilor emergente de evanghelizare, pe care le vedem în Indo-Malaezia;
  • Pentru cele peste 280 de milioane de musulmani pierduți din Indo-Malaezia, care formează 282 de popoare diferite, deoarece mulți dintre aceștia încă nu au auzit nicio mărturie a vreunui creștin.

INDO-MALAEZIA

  • Națiuni 5
  • Grupuri de musulmani 282
  • Populația totală 28 3 ,69 6 ,115
  • Musulmani 201,000,020

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine