ZIUA a 24-a din Ramadan 2016: Migrarea în SUA – Poarta mondială

NYMuslimLady_RunsWithScissors_CC_1000x517

Un studiu al Băncii Mondiale arată că astăzi mai mult de 250 milioane de oameni sunt imigranţi. Cea mai renumită destinaţie pentru imigranţi este SUA. Printre milioanele de oameni care vin în SUA există şi grupuri de oameni cel mai puţin atinşi prin Evanghelie. Dumnezeu face ceva nou! El a adus “marginile pământului” chiar în pragul celei mai creştinizate naţiuni de pe pământ. Cum va reacţiona ea?

În 2001, un tânăr misionar pe nume Chris a plecat în Mali din vestul Africii, unde a slujit într-un sat îndepărtat printre 160,000 de vorbitori bambara din regiunea Wassoulou. Musulmanii din Wassoulou nu cunoşteau nimic despre creştini şi biserici.

În timp ce Chris învăţa limba lor, a descoperit în mod surprinzător că oamenii din Wassoulou sunt foarte deschişi faţă de el. Cu părere de rău, Chris s-a îmbolnăvit trăind în acel sat din Wassoulou şi nu a fost în stare să se întoarcă.

Cu toate acestea, el nu a renunţat. În 2006, într-o vizită la New York, Chris împreună cu soţia sa au descoperit o comunitate wassoulou şi acolo l-au întâlnit pe Jamal, primul creştin din Wassoulou pe care Chris l-a întâlnit vreodată. Jamal i-a spus lui Chris: “Am devenit urmaş al lui Isus Hristos în Mali acum 22 de ani, ca urmare a visurilor despre Isa al- Masih (Isus, Mesia).

Când am povestit despre aceasta familiei mele, ei m-au ameninţat cu moartea şi, în cele din urmă, eu am fugit în New York.” Apoi Jamal a adăugat: “Timp de 22 de ani mă rugam lui Dumnezeu ca să-mi trimită un frate care să mă ajute să vestesc Evanghelia poporului meu.” Jamal l-a privit pe Chris în ochi şi a spus: “Tu eşti răspunsul la rugăciunea mea.”

Câteva luni mai târziu, Chris împreună cu familia s-a mutat în New York. Astăzi sunt mai mult de 100 de urmaşi ai lui Isa al-Masih din Wassoulou. Cu ajutorul legăturilor lui Jamal, au fost deschise uşi pentru Evanghelie atât în satul lui natal, cât şi în alte sate wassoulou din Mali, ceea ce a contribuit la formarea primelor biserici wassoulou din vestul Africii.

Aflaţi mai multe despre misionarii care slujesc făcând ucenici până la marginile pământului în alte “oraşe-porţi” pentru Evanghelie la Global Gates (www.GlobalGates.info).

SĂ NE RUGĂM:

  • pentru milioanele de imigranţi necreştini care îşi părăsesc plaiurile natale în căutarea unei vieţi noi, ca ei să poată găsi acolo viaţa nouă în Hristos;
  • pentru creştinii americani, ca ei să vestească Evanghelia acestor milioane de oameni pe care Dumnezeu îi aduce cu dragoste chiar pe ţărmurile lor;
  • pentru bisericile şi organizaţiile de misiune precum Global Gates, care trec peste barierele culturale pentru a atrage aceste grupuri de imigranţi necreştini, pe care Dumnezeu i-a adus în oraşele noastre.
Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine