Creştinii se închină în Aleppo, oraşul sfâşiat de război (mărturii)

“Rugăciunea este puterea care zguduie întreg universul..Îi spun lui Dumnezeu ‘În mijlocul necazului meu mi-ai dat bucurie’”. Această afirmaţie plină de credinţă a fost făcută de o văduvă din Aleppo, una dintre cele mai crâncene zone ale războiului civil din Siria. La doar o săptămână după ce Aleppo a fost martora celei mai grave distrugeri de când a început conflictul de cinci ani, o echipă de la televiziunea SAT-7 a  vizitat oraşul pentru a filma un documentar numit “Aleppo: între întuneric şi lumină”. Programul a cuprins imagini privind profunzimea devastării din oraşul care a fost cândva centrul de putere economică a Siriei. Este un miracol că oamenii supravieţuiesc în acest haos şi că încă mai merg la biserică.

1039231275

via sputniknews.com

Conform documentarului, bisericile din Aleppo păstrează lumina lui Cristos în oraş. Deşi multe clădiri de biserici zac în ruine, Biserica din Aleppo este vie, iar creştinii se dedică comunităţii lor, oferind servicii cât mai practice, de la îngrijire medicală până la apă proaspătă, glorificând credincioşia lui Dumnezeu.

Cred cu tărie că Dumnezeu nu uită pe nimeni
Într-o biserică din Aleppo, un grup de femei ai căror soţi au fost ucişi în conflict se adună la rugăciune şi pentru a se sprijini una pe alta. Grupul este o adevărată sursă de tărie pentru văduve. Echipa SAT-7 a participat la grupul de rugăciune pentru a asculta mărturiile lor şi pentru a se ruga cu ele. Văduvele curajoase au vorbit despre luptele lor de zi cu zi pentru a-şi creşte copiii singure, şi au împărtăşit cu echipa SAT-7 felul în care găsesc putere în credinţă şi una în alta.

O membră a grupului a spus: “Doresc să mulţumesc celor de la SAT-7 pentru că ni s-au alăturat la întâlnirea văduvelor. Suferim din cauza absenţei soţilor noştri. Ne comportăm ca mame şi ca taţi. Sunt multe dificultăţi şi provocări, dar în principiu nu ne lăsăm doborâte şi nu devenim slabe în faţa greutăţilor vieţii. Dimpotrivă, mergem pe calea lui Dumnezeu, calea păcii şi a luminii. Isus a spus: ‘Veniţi la mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi eu vă voi da odihnă.’”

Găsind putere împreună

Văduvele din Aleppo care găsesc sprijin şi tărie în Dumnezeu, în mijlocul pierderilor şi agoniei, sunt o mărturie pentru promisiunea găsită în Cuvântul Său că “Domnul este aproape de cei cu inima zdrobită” (Psalmul 34:18). Majoritatea femeilor s-au bazat pe soţii lor în privinţa sprijinului financiar, iar acum se confruntă cu provocarea de a fi singura sursă de venit pentru copiii lor. Unele dintre ele au suferit răni în mijlocul conflictului. Dar mărturiile însufleţite ale femeilor arată că ele rămân credincioase şi încrezătoare.

Una dintre văduve, care şi-a pierdut soţul în urmă cu aproape două luni şi jumătate, a spus: “Încă sufăr şi îmi este greu să vorbesc despre asta. Am doi copii de crescut şi doresc să îi trimit la şcoală. Locuiesc într-o casă închiriată. Situaţia mea financiară este critică. Dar Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi am credinţă mare în El că mă va ajuta şi va fi lângă mine mereu. Cred cu tărie că Dumnezeu nu uită pe nimeni, nici pe mine, nici pe alţii.”

O altă soră curajoasă şi-a pierdut un ochi şi încă suferă de pe urma unei răni la braţ, dar trebuie să muncească zilnic pentru a-şi întreţine băiatul. O a treia trebuie să muncească în magazinul familiei unde soţul ei a fost ucis de un proiectil. O membră a grupului ne-a relatat modul în care pierderea tragică a soţului ei a întărit relaţia sa cu Dumnezeu: “Creştinismul a fost ereditar pentru noi. Câteodată veneam la biserică, alteori nu. Mereu aveam întrebări în mintea mea şi L-am rugat pe Dumnezeu să mi Se descopere. El are un scop în ceea ce se întâmplă şi Îi mulţumesc lui Dumnezeu; neclintit mă încred în El.”

Chemare la rugăciune
Îndemnăm creştinii să ni se alăture în rugăciune pentru Siria: pentru văduve, pentru cei răniţi, pentru copiii care suferă şi pentru refugiaţii care şi-au pierdut familiile, casele şi ţara. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să le poarte de grijă şi să îi mângâie cu pacea şi prezenţa Sa. Rugaţi-vă, de asemenea, ca mărturiile acestor văduve să aibă impact şi să-i inspire pe cei care privesc acest documentar.

Material realizat de SAT-7, tradus şi distribuit cu permisiune de ŞtiriCreştine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.