Tineri Pentru Misiune, primul an în Oltenia

AAA_8751În 22 iunie 2015 ne mutam în Craiova cu emoții multiple dar și multă speranță. Încă ne amintim de providența Domnului arătată prin persoanele care ne-au asigurat transportul și prin materialele atât de necesare pe care le-am primit sau procurat, uneori chiar cu câteva minute înainte să fi avut nevoie. După un an putem afirma că așa cum ne-a promis în Isaia 43:19, Domnul a făcut lucruri noi prin pionierarea centrului TPM la Craiova: o platformă pentru răspândirea Evangheliei (drum prin pustie) și factor de creștere spirituală (râuri în locuri secetoase).

Casa Gloriei. Domnul ne-a condus spre chiria cea mai potrivită, un loc dedicat pentru: prezența lui Dumnezeu în mijlocul echipei de lucrători; închinare și mijlocire, împreună cu echipare și trăire în comunitate; binecuvântare și transformare prin experimentarea minunilor Domnului

AAA_7411_1

Echipa, chiar mai importantă decât casa: dacă la început am fost trei adulți și doi copii, după trei luni Domnul ne-a trimis încă trei tineri, iar după Școala de Ucenicie și Misiune (DTS) încă patru absolvenți. Suntem din Oradea, Sibiu, Cluj Napoca, Bacău, Italia (inițial din Piatra Neamț, și Timișoara), Slatina, și Craiova; o echipă dinamică cu daruri și abilități complementare, dar acceași viziune: să ajutăm generația noastră să Îl cunoască pe Dumnezeu și să își împlinească chemarea; pentru gloria Lui, aducând astfel transformare în societate și în alte națiuni (Balcani).

DSC_0300

Școala de Ucenicie și Misiune. Din octombrie 2015 am avut 6 studenți pentru 5 luni. În partea de învățătura am avut cursuri modulare predate de profesori și misionari din diferite națiuni. Pe situl nostru puteți vedea mărturii sau impresii ale studenților din fiecare săptămână de curs: http://tpmcraiova.ro/stiri/. Pentru partea practică a școlii (misiune în Oltenia, Serbia și Grecia) puteți vedea un raport video mai jos.

Lucrări locale. Încă de la început am înțeles că Domnul ne chiamă să fim un factor de unitate între bisericile din oraș. Astfel ne-am deschis casa (săptămânal) pentru tineri și lucrători dar am și vizitat și slujit bisericile locale. Noi lucrăm interconfesional și ne bucurăm că de la începutul anului câțiva lideri din mai multe biserici din oraș au început să se întâlnească regulat și m-au inclus și pe mine (Mihai) ca reprezentant al TPM Craiova. Echipa noastră, împreună cu tinerii din oraș a organizat un flash mob de Craciun și un cor care a slujit la Filarmonica și la Casa Studenților. Recent am organizat o conferință ProMisiune în Craiova. Săptămânal avem acțiuni evanghelistice, ne bucurăm de echipele care ni s-au alăturat pe termen scurt, și ne rugăm pentru altele care să ne ajute în: evanghelizare, predicare, lucrări cu rromii, munci practice, etc.

2016-06-11 11.22.45 (1) 2016-05-09 17.20.09

Nevoia și oportunitatea de evanghelizare a Olteniei. De Paști am organizat un sondaj în Craiova și am fost șocați să vedem că trei din patru oameni nu știau de ce s-a jerfit Isus. La întrebarea: Ce întrebare i-ai pune lui Dumnezeu? un domn de vreo 55 de ani mi-a spus: Dacă ar putea să mă ierte vreodată pentru ce am făcut…? În ciuda terenului arid, sunt și oameni însetați care își recunosc golul interior și se bucură de Evanghelie.

D_T_SProiecte următoare. În luna august împreună cu colegii din Mediaș vom participa la festivalul ProMisiune în cadrul căruia, mai multe echipe vor fi trimise în misiune (după o conferință de pregătire în jud. Cluj) în misiune în Oltenia, Bacău, Republica Moldova, Iordania și Kenya. (Încă mai sunt locuri disponibile pentru fiecare locație). Un alt mare proiect va fi următoarea ediție a Școlii de Ucenicie și Misiune, care o vom avea în Craiova începând din 3 octombrie. Pentru detalii și aplicații, accesați www.tpmcraiova.ro/dts.

Provocări:

  • susținerea financiară pentru echipă și administrarea centrului de misiune
  • găsirea unei case mai mari (chirie sau cu perspectiva de cumpărare)
  • recrutarea mai multori studenți la Școala de Ucenicie și Misiune din octombrie
  • finalizarea procesului de înființare a asociației TPM Craiova

Motive de rugăciune

  • unitate, călăuzire, credință, protecție, uși deschise pentru Evanghelie
  • mai mulți ucenici și lucrători pentru Oltenia și Balcani
  • mai mulți susținători dedicați în rugăciune și suport financiar

Mihail Bogdan,

TPM Craiova

Conturi bancare:

Fundația Tineri Pentru Misiune Mediaș

Cont Lei: RO52RNCB0231019549760017

Cont Euro: RO15RNCB0231019549760004

COD SWIFT: RNCBROBU

Banca Comercială Română, Sucursala Mediaș

Contact

www.tpmcraiova.ro

craiova@ywam.ro

+4 0727 749 962

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.