Misionarii români lărgesc împărăția lui Dumnezeu în Cambogia

DSC_1515_resized

Cambogia este o națiune în tranziție spre o economie şi o dinamică politică occidentală fără precedent în istoria ei ca țară. Atragerea investitorilor străini a adus beneficii la nivel de industrie şi de import-export, la nivel social însă s-a experimentat o decădere morală în special alimentată de turismul sexual. Astfel pe lângă idolatria budistă, imoralitatea a început să producă ravagii şi traume în familiile cambogiene. Bărbații îşi cheltuiesc banii pe alcool şi femei uşoare, femeile din cauza sărăciei şi a educației îşi vând fetițele zilnic la prețuri foarte mici, făcând ca blestemul asupra tinerelor generații să se perpetueze odată cu consecințele adiacente.

Misionarii români, Claudiu & Cristina M. sunt stabiliți în Cambogia pe termen nedeterminat pentru a zidi şi a manifesta Împărăția lui Dumnezeu în mijlocul acestui popor, “precum în cer aşa şi pe pământ”. Viziunea lor vine în ajutorul acestei țări prin programe de alfabetizare, igienă, educație creştină şi plantare de biserici. Locuind şi trăind printre localnici ei au observat printre altele interesul acestora pentru tot ce este occidental inclusiv în aspectul religios. În evanghelizările făcute sub diferite forme se constată că Evanghelia nu întâmpină de moment nici o împotrivire, unii o primesc, alții mai amână şi încep să studieze înainte de a crede ceva, iar alții rămân indiferenți.

DSC_1451_resized

În orice sat merg, misionarii noştri împart literatură creştină, filmul Isus şi alte materiale audio-video creştine în limba khmer. Rodul lucrării lor prin puterea Duhului Sfânt s-a văzut în apa botezului de la râul Tonle Bati unde 16 persoane au mărturisit public pe Isus Hristos ca Domn şi Mântuitor. Ziua de 2 Iulie 2016 a fost o zi de sărbătoare în care s-a adus închinare Mielului prin rugăciune şi cântare, prin Cuvântul care a fost vestit din nou şi apoi prin părtăşia de la Cina Domnului, fiind primii misionari care au oficiat un serviciu divin complet în aer liber în Cambogia şi într-o zonă turistică aşa de importantă. Fiecare frate şi soră după oficierea botezului a primit cadou o Biblie! O soră care a primit botezul a mărturisit că în acea zi după ce frații s-au rugat pentru ea, în drum spre casă a primit vindecare totală de afecțiunile la coloana vertebrală de care nu se mai vindeca de ani de zile! A Dumnezeului celui Veşnic Viu să fie toată gloria, în veci, Amin!

DSC_1348_resized

Continuați să vă rugați pentru Cambogia şi pentru trezirea pe care Domnul a început-o în această țară şi nu ezitați să contactați misionarii de acolo pentru mai multe informații sau pentru implicare în mod direct.

Autori: Claudiu & Cristina M.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.