Numărul creștinilor din Iran a depășit trei milioane

crestini-iranO mare trezire spirituală are loc în Iran unde mii de oameni au cunoscut Evanghelia și s-au hotărât să urmeze pe Isus, în ciuda amenințărilor constante și a persecuției din partea guvernului.

În acest moment se pot vedea rezultatele puterii Duhului Sfânt. Dacă în anul 1994, au existat aproximativ 100.000 de credincioși, în acest moment, există 3 milioane de creştini„, a declarat pentru CBN News, Reza, unul din creştinii din Iran.

El a explicat că bisericile sunt interzise în Iran, creştinii folosesc internetul pentru a se conecta cu creștinii din statele Unite ale Americii, Canada, Germania și Malaezia.

„Biserica principală este casa mea, și prin internet mă pot conecta cu toata lumea,” a spus Reza.

El a mai spus că mulți creștini iranieni au fugit în Turcia, de teama să nu-şi piardă viață. În ciuda dificultăților cu care se confruntă astăzi, credincioșii emană bucurie şi au speranța că într-un final vor ajunge la statutul de refugiat și vor emigra în alte țări. Cei care s-au refugiat în  Turcia se declară fericiţi pentru libertatea pe care o au.

Mulți creștini îşi trăiesc în ascuns credința lor în Iran, pentru că, dacă sunt descoperiţi mărturisind pe Hristos sunt trimiși la închisoare și sunt chiar torturați. Cu toate acestea, biserica este în creștere, şi tot mai mulți oameni îl cunosc pe Isus Hristos și sunt interesaţi de Evanghelie.

Mai mulţi iranieni au devenit creștini în ultimele două decenii, decât în cele 13 secole anterioare de când a ajuns creştinismul la ei.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine