Un creştin evanghelic candidează la Alegerile Prezidenţiale din Republica Moldova

valeriughiletchi_presedinte

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, delegat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi pastorul într-o biserică evanghelică, Valeriu Ghileţchi candidează la Alegerile Prezidenţiale din 30 octombrie în Republica Moldova. Lansarea în campania electorală a avut loc sâmbătă, 8 octombrie la Universitatea „Divitia Gratiae” din Chişinău, unde este parte din corpul didactic şi a bordului de conducere.

Valeriu Ghileţchi a fost prezentat la lansare chiar de fiul său, Stanislav Ghileţchi: „Când eram copil nu înţelegeam de ce el trebuie să stea atât de mult la lucru, când timpul petrecut acasă ne aducea atâta bucurie. Acum înţeleg de ce a fost nevoie de aceste sacrificii în familia noastră. Totuşi, de la el am învăţat cele mai importante lecţii ale vieţii, una din ele fiind iertarea pe care am exersat-o permanent în relaţia cu fratele meu. Cu tatăl meu am jucat fotbal, am citit cărţi, am învăţat de la el să fiu onest şi să lupt pentru visele mele. Cred că este capabil să conducă o ţară şi să contribuite la unitatea, pacea şi bunăstarea naţiunii noastre prin valorile pe care le promovează”, a punctat Stanislav Ghileţchi.

Parlamentarul a explicat prin propriul exemplu şi prezenţa întregii familii la eveniment valorile care vrea să le promoveze în această campanie: „Familia aşa cum a creat-o Dumnezeu şi în modul în care este definită de Constituţie este baza unei societăţi sănătoase. De aceea am ales drept slogan pentru acest scrutin electoral: PACE în familie, UNITATE în popor, BUNĂSTARE în ţară. În calitate de simbol am ales un porumbel cu trei spice de grâu în cioc. Un simbol care transmite acest mesaj: vrem pace, vrem unitate”, a declarat candidatul independent la preşedinţia Republicii Moldova, Valeriu Ghileţchi.

Programul Electoral al candidatului independent Valeriu Ghileţchi este alcătuit sub forma unui crez din 10 puncte, care atinte toate sferele societăţii şi poate fi citit integral AICI.

Valeriu Ghileţchi este la al şaptelea scrutin electoral, dar prima cursă prezidenţială în cariera dânsului. După 16 ani, în premieră, Republica Moldova va alege direct preşedintele datorită iniţiativei deputatului Valeriu Ghileţchi, alături de colegii din fracţiunea PLDM. La 4 martie, Curtea Constituţională din Republica Moldova a răspuns pozitiv apelului dl Ghileţchi, iar pe 30 octombrie moldovenii sunt invitaţi la urne să aleagă preşedintele. Valeriu Ghileţchi candidează independent sub numărul 12, ultimul, în buletinul de vot.

Pe lângă activitatea parlamentară, Valeriu Ghileţchi a înregistrat nenumărate realizări în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Este primul deputatul moldovean care a deţinut două mandate consecutive de preşedinte de Comisie APCE. În rolul de preşedinte al Comisiei Afaceri Sociale şi Dezvoltare Durabilă APCE a reuşit să pledeze pentru protecţia creştinilor în europa, protecţia copiilor împotriva ultra-sexualizării, protecţia mamelor surogat, toate proiectele fiind încununate cu succes pentru tabăra promotoare a valorilor creştine. Mai multe despre activitatea dânsului la APCE, vedeţi AICI.

Evenimentul de lansare în format VIDEO îl puteţi urmări integral AICI.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine