Republica Centrafricană – Peste 200 de oameni uciși de militanți islamiști

emergency-aid-to-christians-4x3Aduceți în rugăciune Republica Centrafricană, țară majoritar creștină în care violențele continuă să se răspândească.
Potrivit rapoartelor, până în 26 septembrie au fost înregistrați peste 200 morți numai în Kouango, în sudul țării, scrie Fondul Barnabas.

Violențele au izbucnit atunci când un musulman a sechestrat soția unui ne-musulman. În altercația care a urmat, musulmanul a fost ucis. Drept răspuns, „militanții Seleka din Bambari au pătruns în oraș în forță, ucigând în calea lor bărbați, femei și copii” ne-a relatat persoana de contact din Republica Centrafricană. „Ororile care au avut loc sunt de nedescris.”

Rugați-vă ca pacea și stabilitatea să fie restaurate în această țară devastată de conflicte. Rugați-vă ca noul guvern (condus de președintele creștin Faustin-Archange Touadéra), alături de forțele de securitate, să se ocupe urgent și decisiv de amenințările ce vin din partea grupărilor militante.

Rugați-vă ca Domnul să îi mângâie și să îi vindece pe toți aceia care au suferit pierderi, au fost răniți sau traumatizați în urma recentelor violențe. Cereți ca ajutoarele umanitare să ajungă la toți cei care au nevoie de acestea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.