Încrederea în Dumnezeu chiar şi când viaţa aduce suferinţă – Jerry Bridges

increderea-in-dumnezeuDe ce este mai uşor să-L asculţi pe Dumnezeu decât să ai încredere în El?

Pentru că ni se pare logic să-L ascultăm pe Dumnezeu. În cele mai multe cazuri, legile Sale par rezonabile şi înţelepte şi, de regulă, chiar şi atunci când nu vrem să ascultăm de ele, recunoaştem că sunt bune pentru noi. Adesea însă circumstanţele în care ajungem sfidează orice înţelegere omenească. Confruntaţi cu situaţii neaşteptate care par nedrepte, iraţionale ori chiar înspăimântatoare, ne simţim derutaţi şi frustraţi. Nu trece mult, şi începem să ne îndoim de grija lui Dumnezeu pentru noi sau de faptul că El este Stăpân peste viaţa noastră.

Necazurile sunt greu de îndurat şi pot fi chiar si mai greu de înţeles. Dacă Dumnezeu chiar este Stăpân pe situaţie, de ce a a îngăduit acel tragic accident de maşină sau pierderea acelui loc de muncă atât de important? Îndoindu-ne de grija Lui pentru noi, ne întrebăm: “De ce îngăduie Dumnezeu asta?” sau “Cu ce am greşit?”

Străduindu-se să-şi întărească propria încredere în Dumnezeu în mijlocul necazurilor, Jerry Bridges a început un studiu biblic de durată pe tema suveranităţii lui Dumnezeu. Ceea ce a aflat i-a schimbat viata, iar acum, în Încrederea în Dumnezeu, ne împărtăşeşte roadele acelui studiu. Începând să explorăm sfera puterii lui Dumnezeu peste popoare, natură şi detaliile vieţii oamenilor, vom începe să recunoaştem stăpânirea Sa iubitoare. Şi, ajungând să-L cunoaştem mai bine, vom descoperi că avem mai multă încredere în El. Chiar şi când viaţa aduce suferinţă.

Cartea poate fi comandată de pe librăria Book-House.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.