Sanhedrinul îi cere lui Putin și Trump să construiască al treilea Templu la Ierusalim

Sanhedrinul Nativ cere președintelui rus Vladimir Putin și președintelui SUA Donald Trump să își unească forțele și să împlinească rolurile mandatului biblic de a reconstrui Templul evreiesc în Ierusalim. Rabinul Hillel Weiss, purtătorul de cuvânt al Sanhedrinului, a contactat agenția de știri Breaking Israel News pentru a anunța că alegerea lui Trump, care a promis să recunoască Ierusalimul drept capitala Israelului, împletită cu dorința exprimată a lui Putin de a reconstrui Templul, a stimulat tribunalul evreiesc să trimită o scrisoare celor doi președinți, oferindu-le posibilitatea de a acționa ca figuri Ciriene moderne: împărați neevrei care recunosc importanța Israelului și a Templului.

trump-putin-temple

via breakingisraelnews.com

Cir cel Mare, conducătorul Persiei în secolul al VI-lea î.Hr, a anunțat în primul an al domniei sale că a fost îndemnat de Dumnezeu să creeze un decret prin care Templul din Ierusalim să fie reconstruit: “Așa vorbește Cir, împăratul perșilor: “Domnul Dumnezeul cerurilor mi-a dat toate împărățiile pământului și mi-a poruncit să-I zidesc o Casă la Ierusalim în Iuda.” (Ezra 1:2). Cir a trimis evreii din stăpânirea sa înapoi în Israel împreună cu o sumă important de bani cu care să reconstruiască Templul.

Sanhedrinul plănuiește să facă apel la cei doi lideri ai lumii pentru a prelua acest decret biblic antic și să sprijinească poporul evreu în misiunea lor sfântă. Rabinul Weiss a explicat faptul că alegerile electorale din SUA au făcut ca eternul vis evreiesc să capete culoare.

“Avem de gând să reconstruim Templul. Condițiile politice de azi, în care cei mai importanți lideri de națiuni din lume sprijinesc dreptul evreiesc la Ierusalim ca moștenirea lor spirituală, sunt un lucru fără precedent în istorie”, a declarat rabinul Weiss pentru Breaking Israel News.

Scrisoarea Sanhedrinului subliniază faptul că victoria lui Trump s-a datorat sprijinului său față de Israel, și îi reamintește președintelui american de promisiunea campaniei sale de a muta ambasada SUA  de la Tel Aviv la Ierusalim, recunoscând astfel orașul drept capitala Israelului. Actul Ambasadei din Ierusalim, emis în cadrul Congresului în 1995, a inițiat mutarea ambasadei, dar a fost respins de președinții americani până în prezent. Sanhedrinul îl îndeamnă pe Trump să își retragă veto-ul după ce preia conducerea.

Sanhedrinul a reamintit, de asemenea, legătura lui Putin cu Templul, în cadrul scrisorii. În timpul celei de-a treia călătorii oficiale la Ierusalim în 2012, Putin a efectuat o vizită noaptea târziu la Kotel (Zidul de Vest/Zidul Plângerii). Când a ajuns la locul sfânt, liderul rus a stat în tăcere timp de câteva minute, oferind o rugăciune personală, după care a citit Psalmii dintr-o carte de rugăciuni rusă-ebraică.

Un trecător israelian a spus în limba rusă: “Bine ai venit, domnule președinte Putin.” Putin a abordat omul, care a explicat importanța Muntelui Templului și a Templului evreiesc. Chadrei Charedim, un site de știri ebraic ortodox, a raportat că Putin a răspuns: “Acesta este exact motivul pentru care am venit aici – să mă rog ca Templu să fie construit din nou.”

După acest schimb remarcabil de replici, Sinedriul a trimis o scrisoare lui Putin, cerându-i să-și îndeplinească rugăciunea. La acea vreme, președintele Putin nu a răspuns la solicitarea Sinedriului, dar acum că președintele SUA este un potențial aliat în proiect, Sanhedrinul crede că este timpul ca Putin să își asume un rol activ în reconstruirea Templului.

Ca urmare a cererilor sale în ceea ce privește Templul, Sanhedrinul face apel la Putin și Trump să-și reînnoiască rezoluția Ligii Națiunilor din 1920, cunoscută sub numele de Tratatul de la San Remo, ceea ce a permis crearea unui stat evreiesc prin divizarea Imperiului Otoman. A încorporat Declarația de la Balfour, emisă de Marea Britanie în 1917, care a oferit o recunoaștere oficială și susținere pentru înființarea Israelului.

Președintele american Calvin Coolidge a ratificat acordul San Remo în 1925, făcând astfel recunoașterea unui stat evreiesc obligatoriu potrivit legislației Statelor Unite. Sinedriul a subliniat că acest lucru este absolut necesar în acest moment, când Autoritatea Palestiniană încearcă să rescrie istoria lumii printr-o campanie împotriva declarației Balfour, de întărire a angajamentului istoric american față de statul Israel prin readoptarea acordului.

Rabinul Weiss a subliniat faptul că susținerea cauzei evreiești va aduce beneficii nu doar Rusiei și Americii, dar și întregii lumii. “Liderii din Rusia și America pot conduce națiunile lumii spre pace mondială prin construirea Templului, sursa păcii”, a explicat rabinul Weiss. “Acest lucru va compensa rezoluțiile scandaloase UNESCO ce reprezintă cauza de bază a creșterii terorii și violenței.”

Luna trecută, UNESCO a emis două rezoluții prin care neagă orice conexiune între orașul Ierusalim și poporul evreu, cedând islamului un monopol religios asupra multor locuri sfinte ale iudaismului.

Un comentariu
  1. Mircea 7 august 2018 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.