PRIMUL serviciu religios în Qaraqosh, Irak de la recâştigarea Mosulului de sub controlul ISIS

Iraqi priests hold the first Sunday mass at the Grand Immaculate Church since it was recaptured from Islamic State in Qaraqosh, near Mosul, Iraq, October 30, 2016. REUTERS/Ahmed Jadallah

Iraqi priests hold the first Sunday mass at the Grand Immaculate Church since it was recaptured from Islamic State in Qaraqosh, near Mosul, Iraq, October 30, 2016. REUTERS/Ahmed Jadallah

Deşi creştinii încă se tem pentru viitorul lor şi ezită să se întoarcă în casele lor, pe 30 octombrie, creştinii din Qaraqosh s-au întâlnit la primul serviciu divin de la ocuparea Mosulului (anticul Ninive) de către Statul Islamic. În pofida faptului că ofensiva împotriva Mosulului continuă, copii lui Dumnezeu prind curaj şi încearcă să îşi recucerească proprietăţile. Primul serviciu divin a avut loc într-o biserică cu pereţii încă înegriţi de fum şi cu urmele proaspete ale violenţelor şi devastării lăsate de ISIS la ocuparea oraşului în 2014.

mass-at-the-church-of-the-immaculate-conception-5

Eliberarea acestui oraș majoritar creștin face parte din campania de recâștigare a Mosulului. Creștinii care au părăsit Mosulul și regiunile dimprejurul acestuia – câmpia Ninive – din cauza Statului Islamic, nu știu dacă să se întoarcă sau nu acasă după eliberarea zonei. Ei și-au exprimat îngrijorarea legat de faptul că vor avea de înfruntat violențe din partea populației majoritar musulmane. Aceia care provin din centre majoritar creștine sunt mult mai încrezători în ce privește șansele de a locui din nou în vechile lor case.

mass-at-the-church-of-the-immaculate-conception-3

Înălțați rugăciuni pentru operațiile de eliberare a Mosulului de sub ocupația Statului Islamic. Rugați-vă ca Dumnezeu să îi călăuzească pe creștini cu privire la posibilitatea de a se întoarce la casele lor. Rugați-vă ca întreaga câmpie Ninive să fie locuită din nou de creștini.

qaraqosh-irak

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine