PAKISTAN: Tatăl unei fetițe de 12 ani răpită și forțată să se căsătorească cu un musulman, a decedat

families-with-food-parcelsAlfred, tatăl Monicăi, o fată creștină de 12 ani din Lahore, care a fost răpită și căsătorită forțat cu un musulman în luna august, a decedat. În urma unei conversații telefonice cu răpitorul fiicei sale, în care bărbatul a amenințat familia în cazul în care nu își retrage plângerea depusă în instanță împotriva lui, tatăl Monicăi nu a mai făcut față stresului creat de această situație și a murit. În urma lui a rămas soția văduvă, un fiu și două fiice, dintre care una este Monica.

Stând de vorbă cu reprezentanții Fondului Barnabas, avocații familiei au confirmat faptul că are loc un proces împotriva răpitorului Monicăi, însă până acum nu s-a stabilit încă cea de-a doua audiere. La prima audiere, din 3 octombrie, judecătorul a cerut ca Monica să vină la tribunal după ce bărbatul care este acuzat că a răpit-o a adus un certificat de căsătorie din care reieșea că ea ar avea 18 ani. Familia a adus și ea certificatul de naștere care dovedește faptul că vârsta adevărată a Monicăi este de 12 ani.

Rugați-vă ca văduva lui Alfred și copiii să fie mângâiați de adevărul că Isus – „om obișnuit cu suferința” (Isaia 53:3) – se identifică cu durerea lor. Cereți protecția lui Dumnezeu peste Monica și rugați-vă ca ea să fie eliberată și să se întoarcă la familia ei. Rugați-vă ca Dumnezeu să protejeze fetele pakistaneze de răpire, căsătorie forțată și convertire forțată și cereți ca autoritățile să răspundă mai prompt și cu mai multă înțelegere față de familie în astfel de cazuri.

Sursa: Fondul Barnabas

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.