Dacă America ar fost un orășel populat de 100 de oameni, 89 dintre ei ar crede în Dumnezeu

Dacă populația Statelor Unite ar fi fost redusă la 100 de oameni, doar 9 dintre aceștia ar fi fost atei.

Aproape toți ceilalți, 89 de oameni ar crede în Dumnezeu și 63 dintre aceștia ar fi ,,absolut siguri” de existența lui Dumnezeu.

Centrul de cercetare Pew a preluat informații despre afilierea religioasă a 245 milioane de adulți din Statele Unite din studiul Religious Landscape, studiu realizat în anul 2014. Centrul de cercetare Pew a aplicat informațiile preluate la o comunitate de 100 de oameni.

În acest orășel mic, 36 de oameni ar frecventa serviciile religioase săptămânal, iar 33 ar merge lunar la biserică. Ceilalți 30 nu ar frecventa biserica deloc.

Credința ar fi mai frecventă decât practicarea acesteia. Din 63 care ar fi siguri de credința lor, 20 ar ști fără dubii în ce cred.

Mai mult de jumătate din orășel ar crede în rai și iad. Doar 17 ar crede doar în existența raiului iar 3 ar crede doar în existența iadului. Mai mult de jumătate din orășel s-ar ruga zilnic, iar 42 ar fi în stare să renunțe la religia în care ar fi fost născuți. Studiul Religious Landscape a descoperit că oamenii devin mai puțin religioși iar cei care rămân pe calea credinței sunt din ce în ce mai conștienți de crezul lor. Conform studiului, oamenii religioși devin mai dedicați credinței iar scăderea numărului de credincioși se datorează celor care nu se găsesc în nici o confesiune religioasă.

The U.S. as 100 people: 36 say they attend religious services at least weekly

The U.S. as 100 people: 63 are absolutely certain of their belief in God

The U.S. as 100 people: 42 no longer identify with their childhood religion

The U.S. as 100 people: 53 say religion is very important

The U.S. as 100 people: 17 believe in heaven but not hell

Un comentariu
  1. Bente Elena 5 decembrie 2023 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.