Persecuția creștinilor în India: Oare ne mai pasă?

Samari Kasabi, o femeie creștină în vârstă de 55 de ani a fost recent ucisă în bătaie apoi arsă de către vecinii ei din regiunea Chhattisgarh, India. Se crede că ar fi fost ucisă deoarece era creștină, scrie Christian Today.

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, care a declarat de nenumărate ori că guvernul său asigură ,,respect egal tuturor religiilor”, a fost desemnat de revista TIME ,,Personalitatea Anului 2016″ și a acumulat 18% din voturi, fiind desemnat persoana cu cea mai mare influență globală în ultimele 12 luni (cu 10% mai mult decât ceilalți nominalizați). Cu toate acestea, anume sub conducerea sa, creștinii din India se confruntă cu violență, atacuri și restricționări sporite.

Rev. Richard Howell, secretar general al Frăției Evanghelice din India a declarat următoarele: ,,Hinduismul politic se răspândește și persecuția majorității a început… În fiecare săptămână au loc 3-4 atacuri a diferitor grupări asupra creștinilor.”

Bisericile indiene au declarat că există aresturi și atacuri asupra creștinilor și că aceștia sunt forțați să plece din țară din cauza credinței și propovăduirii Evangheliei. Noii convertiți sunt subiectul atacurilor, violenței și excluziunii din comunitățile acestora.

Cinci state din India au adoptat legea anti-convertire. Această lege vizează doar pe cei care se convertesc de la hinduism la o altă religie, convertirea la hinduism fiind considerată ca o ,,revenire acasă”.

Persecuția afectează și organizațiile creștine de caritate. Organizația creștină Compassion International (Compasiune Internațională) a declarat: ,,Are loc un atac deliberat, fără precedent, coordonat și sistematic care are ca scop eliminarea noastră.” Organizația și-a început activitatea în anul 1968 și în prezent ajută 145,000 de copii care trăiesc în condiții extreme de sărăcie iar de curând a fost plasată sub supravegherea guvernului indian. Astfel abilitatea de a transfera fonduri în țară este restricționată iar pentru aceasta au nevoie de permisiunea Ministerului de Afaceri Interne.

Un reprezentat al organizației Open Doors Regatul Unit și Irlanda a declarat: ,,Guvernul Indiei deseori se face că nu vede atacurile care au loc împotriva creștinilor și a altor minorități. Vă îndemnăm să vă rugați pentru protecția creștinilor din India. Mulți sunt izolați – creștinii constituie 5% din populația acestei țări. Rugați-vă pentru mângâierea și întărirea credincioșilor și pentru ca echipa Open Doors și alte organizații creștine să poată ajunge la ei pentru a le oferi încurajare și părtășie.”

În timp ce cititorii revistei TIME sărbătoresc influența din anul acesta asupra lumii a prim-ministrului Modi, noi continuăm să ne rugăm pentru creștinii care știu prețul răspândirii naționalismului hindus în țara lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.