INTERVIU cu Cătălin Ciuculescu: „În 2017 faceţi ceva”!!!

Cum s-au născut ultimele două melodii: „Linişte-n cer” şi „I-am Spus Inimii”?

Melodia „Linişte-n Cer” a apărut cu câteva zile înainte de Crăciunul din 2016. Am văzut aglomeraţia de pe străzi, magazine, fuga după cadouri, am ascultat colinde despre moşi, zăpada, căldura, brazi şi împodobiri şi am vrut să le amintesc oamenilor că e vorba despre Isus şi ca dragostea Lui pentru oameni era acolo chiar şi înainte de a Se fi născut.

Melodia lansată acum „I-am spus inimii” am scris-o în urmă cu ceva timp, dar nu am prins ocazia să o înregistrez. Ştiu că aşa a dat Dumnezeu tocmai ca să apuce Lourdes să o cânte. Cântecul e inspirat din trăiri personale. Uneori Îl baţi peste răni pe Dumnezeu şi abia când îţi dai seama ce-ai făcut şi cât de neghiob ai fost, cauţi să te împaci cu El cu orice preţ.

Cine este Lourdes şi cum aţi ajuns să faceţi un duet?

Lourdes e o tânără talentată, de doar 14 ani, cu un potenţial foarte, foarte mare, obişnuită cu munca şi are bun simţ. Locuieşte în apropierea oraşului Timişoara şi vine dintr-o familie numeroasă, temătoare de Dumnezeu, care caută să-i influenţeze viaţa într-un mod fain. Am cunoscut-o în Octombrie 2016, apoi am auzit-o cântând împreună cu alţi tineri. Am distins vocea ei răguşită parca şi la câteva săptămâni am înregistrat piesa „I-am spus inimii”. Simplitatea e frumoasă, şi când nu te vezi mare, Dumnezeu te face mare. Sper să se ţină de asta şi o să vadă lucruri frumoase.

Pregăteşti un nou album „Altă Viaţă”. Împărtăşeşte-ne detalii despre acest nou proiect?

Albumul „Altă Viaţă” conţine 10 melodii, toate compoziţii proprii şi e numit aşa după una dintre piese. Noi n-am înregistrat dintr-odată pentru album. Am făcut câte un cântec şi, când s-au strâns destule, le-am pus pe un album. Deci, aş putea spune că înregistrările pentru album au apărut în vara anului 2015 şi finalizarea lui a avut loc în Octombrie 2016. Împreună cu noi lucrează prietenul nostru Andrei Birtea, care, pe lângă faptul că filmează, sta în spate la tot ceea ce se vede.

De ce „Altă Viaţă”? care este mesajul cheie pe care vrei să îl transmiţi?

„Altă Viaţă” e o aspiraţie. Ştiu şi văd oameni lipsiţi de speranţă, care nu ştiu cum să aleagă, care se ascund după zâmbete, care spun una şi trăiesc alta şi mă regăsesc… Mare favoare pe capul meu să dau de Dumnezeu şi să văd că soluţia pentru viaţă cu toate mărunţişurile ei e în Dumnezeu. Căutam să le spunem oamenilor că viaţa cu Dumnezeu e foarte frumoasă, că Dumnezeu e mai mult decât poveşti, că există speranţă şi că dacă alegem bine, ne aşteaptă binele la final.

Ai demarat deja concertele de lansare a albumului? Unde a fost lansat?

Din 10 Octombrie 2016 am început o serie de evenimente sub numele „Altă Viaţă” în mai multe oraşe din România, în Anglia şi puţin în Italia. Am căutat săli publice pentru că e mai uşor să ajungi la oamenii care nu sunt pasionaţi de „cele spirituale”. Am fost la Craiova, Bucureşti, Milano, Lisonne, Reşiţa, Timişoara, Suceava, Bârlad, Râmnicu-Vâlcea, Cluj-Napoca, Sibiu, Arad şi Londra.

Ce evenimente ai pe agendă în următoarea perioadă?

În perioada următoare vom fi în zona Olteniei la câteva zile de împărţire a veştii bune date de Dumnezeu, apoi poate încă o piesă noua, după care mergem la Bergamo (Italia) pentru puţin timp, la Bucureşti şi apoi la ce mai găsim de făcut.

Motive de rugăciune?

În vara anului acestuia căutăm să organizăm o tabără pentru oamenii care pot să compună şi ne rugăm să dea Dumnezeu şi oameni, şi resurse ca să se poată întâmpla. Sper să influenţăm cumva muzica creştină românească şi să găsim oameni smeriţi, fără figuri şi aere de oameni importanţi.

Ne laşi un mesaj pentru toţi tinerii creştini la început de an?

Un mesaj… Faceţi ceva!!! Singurătatea naşte monştri şi gânduri urâte. Staţi printre oameni, deschideţi ochii mari, că de aia îi aveţi, şi nu uitaţi de Dumnezeu!

 

 

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.