Rugați-vă pentru Turcia și pentru activitatea televiziunii creștine prin satelit SAT-7 TÜRK!

La scurt timp după ce petrecăreții unui club de noapte din Istanbul, Turcia, au sărbătorit trecerea în noul an 2017, un terorist a deschis focul asupra lor omorând peste treizeci de oameni. Deși o bună parte din cei răniți și uciși erau musulmani, o agenție de presă afiliată Statului Islamic a afirmat că atrocitatea s-a întâmplat într-un loc în care creștinii “își prăznuiau sărbătoarea lor păgână” (termenul folosit de ei pentru Crăciun). De asemenea, agenția de presă a descris Turcia drept “slujitorul crucii” declarând că atacul terorist a fost o revanșă asupra acțiunilor militare turcești contra ISIS.

via sat7uk.org

În timp ce atacurile teroriste au transformat Turcia într-un subiect de presă, televiziunea creștină prin satelit SAT-7 TÜRK își continuă transmisiunile pe teritoriul Turciei și în afara graniței. În mijlocul întunericului și al zilelor grele din Turcia, un program live de rugăciune, realizat în cadrul televiziunii  SAT-7 TÜRK, aprinde lumina dragostei lui Dumnezeu de-a lungul țării.

Prezentatoarea emisiunii Timpul de Rugăciune, Ayda Danacioğlu, discută problemele provocatoare pe care telespectatorii le propun, apoi îi încurajează și îi sprijinește în lucrarea de rugăciune. “În ciuda suferinței pe care o trăim în lume, cea mai eficientă modalitate de vindecare este să ne unim în rugăciune “, susține Ayda.

Ciocnirile dintre guvern și militanții kurzi, precum și atacurile teroriste venite din partea ISIS în anul 2016 i-au făcut pe mulți oameni din Turcia să devină temători și furioși. Deși impactul inițial asupra creștinilor a fost relativ minor, Asociația Bisericilor Protestante (TEK) a declarat că toate comunitățile creștine din Turcia sunt momentan puternic afectate, iar câțiva creștini se confruntă cu deportări. Aceste înlănțuiri de evenimente sunt îngrijorătoare pentru creștinii locali care sunt adesea priviți cu suspiciune de către vecinii lor.

Prin difuzarea emisiunii de trei ori pe săptămână, începând din luna iulie 2016, Timpul de Rugăciune ajută la proclamarea păcii lui Dumnezeu în vremuri atât de dificile. Managerul SAT-7 TÜRK al departamentului de Relații cu Publicul, Ümit Teymur, a declarat: “În ciuda tuturor acestor probleme care se întâmplă acum în țara noastră, noi difuzăm mesajele puterii și dragostei lui Isus Cristos pentru a aduce speranță celor fără nădejde. Le slujim în calitate de trup al lui Cristos, amintindu-ne Ioan 1:5: ‘Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a biruit-o.’”

Canalul de televiziune și-a mărit măsurile de securitate la studio și are de gând să implementeze măsuri mai drastice. Vorbind despre dispoziția personalului SAT-7 TÜRK, un membru de echipă a spus: “Pot vedea pe fețele lor că oamenii sunt mai speriați și mai îngrijorați cu privire la amenințări și groază.”

La începutul anului 2017, terorismul a zguduit și Irakul. Continuați să vă rugați pentru pacea din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, dar și pentru echipele televiziunii SAT-7 răspândite în aceste regiuni, ca aceștia să reușească a face dragostea lui Dumnezeu mai vizibilă milioanelor de telespectatori.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine