EDITORIAL: „Dumnezeu lucrează în tine la locul unde munceşti”

V-ați gândit vreodată la munca dumneavoastră ca fiind mai mult decât un loc de muncă? Poate că sunteți una dintre persoanele care consideră locul de muncă drept o oportunitate de misiune. Dar, v-ați gândit vreodată că la locul de muncă Dumnezeu poate să lucreze în dumneavoastră? Keith Welton, un pastor care a petrecut mult timp în mediul corporatist, a scris cartea „Lucrând pentru Glorie: o teologie pentru a face munca ce contează cu adevărat.” Pe baza acestei cărți, a scris un articol cu titlul „Șase moduri prin care Dumnezeu lucrează în tine”, care a fost publicat pe site-ul desiringgod.org. Am împrumutat cele șase idei ale sale, la care am adăugat și propriile mele gânduri. Pe scurt, Welton spune că Dumnezeu folosește locul de muncă în următoarele moduri:

Focalizează credința. Sunt câteva locuri unde credința noastră poate fi exersată mai puternic decât la locul de muncă. Când facem planuri și eșuează, sau chiar când planurile sunt bune dar apar diverse schimbări neașteptate, ne întrebăm „Ce facem acum?”. În asemenea momente, un ajutor este să ne amintim promisiunea din Proverbe 3:5-6 care ne spune: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.”

Focalizează inima. Motivația este foarte importantă atunci când ne gândim la locul de muncă. Muncim doar pentru venit, pentru o recompensă sau vreun alt motiv care este orientat spre propria persoană? Sau dorința noastră este să Îl onorăm pe Dumnezeu prin munca noastră, după cum ne îndeamnă și Coloseni 3:23-24: „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.”

Focalizează mâinile. Cu toții avem nevoie de o direcție, un scop pentru viața noastră, iar munca ne poate ajuta în acest sens. Dar Eclesiastul 9:10 oferă această observație: „Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în locuinţa morţilor, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici ştiinţă, nici înţelepciune!”.

Focalizează dragostea. După cum scrie în Galateni 5:14, „Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Și ce alt loc ar fi mai potrivit unde să ne găsim „aproapele” și să îi arătăm dragostea Domnului Isus – chiar și celor care nu par iubibili?

Focalizează mintea. Am observat că multe dintre practicile și filozofiile afacerilor de astăzi sunt contra învățăturilor din Biblie. Așa că, în drumul nostru spre succes și spre promovare la locul de muncă, trebuie, de asemenea, să avem în minte adevărul lui Dumnezeu și să aplicăm principiile biblice pentru responsabilitățile, provocările și oportunitățile cu care ne confruntăm în fiecare zi. „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.” (Romani 12:2).

Focalizează mărturia. O parte din rolul încredințat de Dumnezeu este să slujim drept „ambasadori la locul de muncă”, reprezentându-L pe Isus Hristos așa cum un ambasador al unei națiuni își reprezintă poporul în altă țară. Isus le-a poruncit ucenicilor Săi: „Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului.(Fapte 1:8). Pentru unii dintre noi, „Ierusalim” este biroul unde lucrăm. Atunci când călătorim în alte orașe sau țări, pentru afaceri, să ne amintim că suntem ambasadori ai lui Hristos.

De Robert J. Tamasy

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine