INTERVIU cu Adrian Belcota: „Rămâne că sunt om” (VIDEO)

1.Cum s-a născut melodia şi videoclipul „Rămâne că sunt om”?

Nu sunt compozitor sau scriitor, dar pentru că iubesc muzica care Îl are pe Dumnezeu în centru, mi-am dorit dintotdeauna să scriu ceva care să vină din adâncul inimii. Această melodie am scris-o în urmă cu vreo 2, 3 ani. Este evident că nu eram într-o perioadă foarte bună a vieții și suferința și-a cam făcut cuib în inima mea, am început să văd că tot în jurul meu se cam stinge și îmi venea să renunț la Dumnezeu, la tot ce ţine de El. Trebuie să recunosc că m-am supărat foarte tare și parcă eram ,,Iov”, dar apoi mi-am dat seama cine sunt eu și că nu am cum să mă „trag cu Dumnezeu de şireturi” strofa a 2-a vorbește despre asta, iar strofa a 3-a a compus-o Cătălin când am mers la el la studio.

2.Care e mesajul pe care vrei să pătrundă fiecare ureche/inimă care va asculta această melodie?

Cred că mesajul e foarte clar. Indiferent ce fel de om ești, tot om rămâi… dar Dumnezeu e Dumnezeu și toți trebuie să ne plecam în faţa Lui.

3.Este prima, unica melodie de autor pe care o ai, sau mai ai surprize ascunse care aşteaptă lumina lansării?

Am mai multe melodii pe care le-am compus de-a lungul timpului, deocamdată nu mai am nimic în plan.

4.Unde au avut loc filmările şi ce aţi vrut să transmiteţi prin peisajul un pic ruinat?

Filmările au avut loc la Herculane, acolo unde am găsit o biserica oarecum părăsită. Pentru că piesa nu are un ton foarte vesel, am vrut să fie simplu, dar totodată imaginea să ajute versurile. Le sunt dator și recunoscător lui Cătălin Ciuculescu şi lui Andrei Birtea, pentru că au făcut mult efort să realizăm acest videoclip. A fost foarte frig acolo unde am filmat, nu puteam sta mai mult de 15 minute să filmăm și fugeam în mașină să ne încălzim, dar știu că au făcut-o în primul rând pentru Dumnezeu și oamenii care vor asculta, apoi pentru mine.

5.Ai fost în şcoala lui Adi Gliga, cum a fost această experienţă pentru tine?

Adi Gliga este și va rămâne un om care mi-a marcat viața cu nici un altul nu a făcut-o și m-a învățat ce înseamnă slujirea, responsabilitate, dragostea, renunțarea de sine, etc. Am slujit cam o perioadă de un an, și a fost o reală binecuvântare pentru sufletul meu. Din cauza lui și principiilor puternice care le are, viața mea a primit un echilibru de care aveam așa mare nevoie. El știe că în inima mea are un loc special. Am fost implicat în multe proiecte cum ar fi ,,Te iubesc”, ,,Soarele va răsări”, ,,Spune cine” etc. cântări care cred că au adus bucurie şi mângâiere în inima multor oameni.

6.Ce rol ocupă muzica în viaţa ta?

Atunci când cânt sau ascult muzică, simt o împlinire și o bucurie aparte, e greu de explicat. Slujesc în biserica „Alfa și Omega” din Londra de unde fac parte. Nu am făcut nici o școală de muzica, tot ce sunt e darul Lui Dumnezeu. Nu intenționez să fac nici o trupă și nici nu vrea să devin artist sau vreun nume faimos. Și da, mă simt dator pentru darul pe care l-am primit de a cânta, trebuie să Îl laud pe Dumnezeu, pentru asta mi l-a dat. De când am început să cânt prima dată am simțit că n-am primit acest dar pentru mine.

7.Ce planuri ai în 2017? Vom mai auzi noutăţi de la tine în curând?

Pe plan muzical nu mi-am făcut încă nici un plan, sunt mai spontan de fel. Dar știu că Dumnezeu are multe binecuvântări pregătite pentru mine.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.