Klaus Iohannis va ţine un discurs în plenul APCE

Preşedintele României, Klaus Iohannis participă la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ce se desfăşoară în perioada, 23-27 ianuarie la Strasbourg. Iohannis va ţine un discurs în plenul APCE miercuri, 25 ianuarie.

De asemenea pe agenda APCE vor fi dezbătute: „Raportul de monitorizare privind Ucraina, Libertatea mass-media, provocările şi responsabilitatea presei on-line, discursul de ură promovat pe reţelele de socializare, vizita Comisarului Johannes Hahn şi a preşedintelui Ciprului, Nicos Anastasiades în plenul APCE şi alte subiecte de actualitate. Republica Moldova este unul din subiectele inclus pe agenda Comisiei de Monitorizare, care urmează să numească un nou raportor pentru Moldova pentru că Dl Ogmundur Jonasson, fostul co-raportor, nu mai este membru APCE”, a declarat pentru ŞtiriCreştine.RO, deputatul moldovean delegat APCE, Valeriu Ghileţchi.

Totodată pe masa de discuţii APCE se va dezbate; „Situaţia critică din Siria şi efectele acesteia asupra ţărilor din vecinătate”; „Fenomenul migraţiei în Europa şi politica de securitate la frontieră”.

Alte puncte principale ale sesiunii vor fi dezbaterile cu privire la funcționarea instituțiilor democratice în Ucraina, situația din Liban și provocările pentru stabilitatea și securitatea regională europeană, precum și criza umanitară din Gaza. De asemenea, delegaţii APCE se vor concentra şi pe analiza progresului procedurii sale de monitorizare (septembrie 2015-decembrie 2106).

Sesiunea APCE poate fi urmărită în direct în mai multe limbi pe site-ul oficial AICI sau urmăriţi hashtag-ul oficial pe Twitter: # PACEwinter2017.

Cu mai multe detalii vom reveni pe parcursul săptămânii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.