Pastorul Beni Cocar a plecat la Domnul

Astăzi, 24 ianuarie 2017, a plecat la Domnul pastorul Beni Cocar.

Dr. Beniamin Cocar s-a născut în anul 1955 în localitatea Lescoviţa, judeţul Caraş-Severin, în familia pastorului baptist Cornel Cocar. După absolvirea Seminarului Teologic Baptist din Bucureşti (1980) a fost ales ca pastor în Biserica Baptistă din Mediaş, unde a slujit alături de pastorul Ioan Ştef (socrul său) până în 1986 când s-a mutat în America, conform site-ului CLC România,

În perioada 1986-2001 a slujit ca pastor senior al Bisericii Baptiste Române din Troy, Michigan. Actualmente slujeşte în Biserica Baptistă Română din Gwinnett, Atlanta.

În America şi-a continuat studiile teologice la Detroit Baptist Theological Seminary, Trinity Theological Seminary şi Grace Theological Seminary. A predat cursuri teologice la Southern Baptist Theological Seminary, Trinity Theological Seminary, William Tyndale College şi Luther Rice Seminary.

Între anii 1988-1991, 1993-1996 a fost secretar executiv al Asociaţiei Baptiste Române din SUA şi Canada, iar în perioada 1997-1999 a fost vicepreşedinte al acestei Asociaţii.

A mai slujit ca membru în Consiliul de conducere al Asociaţiei „Relief for Romania” (1989-1990) şi membru în Consiliul de conducere al Organizaţiei „Christian Embassy of Romania” (1993-2001).

A publicat mai multe cărţi: „Ce credem?” (1989), „Ce este omul?” (1990), „Pot să-mi planific viitorul?” (1991), „Suveranitatea lui Dumnezeu şi libertatea umană” (1992), „351 întrebări din Biblie” (1992), „Apocalipsa” (1999).

A fost invitat să vorbească la nenumărate tabere de tineret şi conferinţe misionare din SUA, Canada, Suedia, Germania şi Elveţia.

Din anul 1979 este căsătorit cu Daniela Ştef. Dumnezeu i-a binecuvântat cu un fiu, Remalian Magdiel.

Pastorul Gheorghe Dobrin, scrie pe site-ul bisericii Betel Mediaș:

Între anii 1980 – 1986 vocea tânărului păstor Beniamin Cocar răsuna cu putere, din amvonul Bisericii Baptiste Betel din Mediaș, în ciuda strădaniilor celor în putere de atunci de a-l reduce la tăcere. Mesajele sale erau directe și provocatoare, enunțate cu grijă și mult curaj, dovedind, în același timp, o înteligență deosebită în dezvoltarea lor. În ultimii trei ani de slujire în Mediaș, și-a propus în programul de Joi seara să expună pe larg mesajul tuturor cărților Bibliei. A fost un proiect ambițios care l-a încheiat cu brio cu puțin timp înainte de plecarea în Statele Unite. Atunci a plecat dintre noi, dar ecoul mesajelor lui a rămas. Acum a plecat din lume dar mesajele lui înregistrate, vor continua să-și facă lucrarea. Vocea lui puternică de altădată, s-a stins puțin câte puțin până s-a făcut liniște deplină. Parcă îmi vine și mie „să pun mâna la gură și să tac” pentru că „se duc oamenii de bine.” Aștept clipa când să-l aud din nou. Până atunci, Dumnezeu s-o mângâie pe Daniela, pe Remalian și pe noi toți.

În nădejdea revederii,

Pastor, Gheorghe Dobrin

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.