Stare de tensiune și nesiguranță din nou în Ucraina

Praful a început să se îndesească peste orașul Avdiivka, Ucraina, în urma zilelor intense de luptă. Au rămas urme de distrugere, moarte și tensiune groaznică care ar putea rezulta într-o altă tentativă de declanșare a violenței, scrie MNN Online.

Bret Laird de la organizația evanghelică Slavic Gospel Association declară: ,,Ultimele luni au fost relativ calme, iar când zic ,relativ’, am în vedere că au existat conflicte minore zilnice începând din 2014. Săptămâna aceasta, însă, situația s-a înflăcărat și arme serioase au fost folosite.”

Întrebuințarea rachetelor, a mortarelor și a artileriei grele a rezultat în pierderi fatale pentru ambele tabere. Aceste conflicte sunt o violare a acordului de încetare a focului semnat acum doi ani.

Deși statistica celor uciși variază în dependență de sursă, Radio Europa Liberă susține că aproximativ 10,000 de persoane au fost omorâte de la declanșarea războiului în 2014.

Spre sfârșitul săptămânii luptele s-au mai înlesnit. Deși a fost emis planul de evacuare după ce a fost tăiat curentul și apa din cauza temperaturilor joase, orașul Avdiivka este încă ocupat de civili.

Laird susține că ,,Ambele tabere au căzut cumva de acord să înceteze focul în timpul în care se reparau instalațiile de apă și curent, însă, imediat după fixarea acestora, împușcăturile au început din nou.”

Instituția media Al Jazeera informează că evacuările continuă din cauza nesiguranței situației.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine