Aproape de cei persecutați din Bhutan

Este o țară mică din Asia de Sud  situată între două țări mari: India și China. Are o populație de 793 000 locuitori, din care aproximativ 20 000 sunt creștini. Peste 90% din populația țării este considerată neevanghelizată.
 
Bhutan se află pe locul 30 în clasamentul primelor 50 de țări cu cea mai severă persecuție. Bhutan este o țară condusă de un monarh intitulat „al cincilea rege dragon”.
 
Religia de stat este budismul, iar hinduismul este recunoscut ca a doua religie importantă în Bhutan, în timp ce religiile minoritare (inclusiv creștinsimul) sunt monitorizate într-un regim special.
 
Constituția descrie budismul ca fiind „moștenirea spirituală a Bhutanului”, iar instituțiile religioase sunt obligate să promoveze moștenirea spirituală a Bhutanului.
 
Constituția și guvernul încurajează cetățenii să rămână la budism. Conform Open Doors, până în prezent nu există nicio Biserică înregistrată ca fiind legală în Bhutan.
 
Printarea literaturii creștină și a Bibliilor este interzisă. Principalele persecuții vin din partea militanților religioși și de la autoritățiile locale, în mod special în zonele rurale unde liderii budiști creează probleme minorității creștine; de asemenea familia, societatea și prietenii creează probleme budiștilor convertiți la creștinsim.
 
Mass-media prezintă creștinismul ca fiind o religie care produce haos  și dezbină societatea în Bhutan. Creștinii sunt acuzați că forțează oamenii sau îi stimulează cu bani pentru a se converti la creștinism, iar aceste acte sunt considerate infracțiuni și se condamnă penal.
 
Biblia și literatura creștină sunt interzise. În școlile publice, indiferent de religia pe care o au elevii, trebuie să rostească zilnic o rugăciune budistă.
 
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc  aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi  nu ei pentru noi.
 
 Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească  pe Isus.
Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine