Nominalizările filmului ‘Hacksaw Ridge’ demonstrează faptul că Hollywood trebuie să producă mai multe filme bazate pe credință

Nominalizat pentru a șasea oară la Oscar, filmul lui Mel Gibson, Hacksaw Ridge: Fără arme în linia întâi, trece peste stereotipurile de la Hollywood și demonstrează faptul că un film bazat pe credință poate să aibă succes și în afara comunității creștine. Filmul a fost lansat în luna noiembrie a anului trecut și relatează istoria unui doctor creștin de armată aflat în cel de-al doilea război mondial, S.U.A, și care refuză să poarte arme pe câmpul de luptă dar reușește, într-un mod miraculos să salveze 75 de soldați din linia întâi. Filmul a fost nominalizat la 6 titluri Oscar, inclusiv pentru cea mai bună imagine.

Producătorul, Terry Benedict, a declarat că profilul plin de nominalizări demonstrează faptul că Hollywood are nevoie de astfel de inspirații în cinematografie.

,,Oamenii doresc să audă și să vadă astfel de istorii. Istorii bune, proaspete și ziditoare,” a declarat Benedict pentru portalul The Christian Post.

Anul trecut, lansarea filmelor Ben-Hur, Dumnezeu nu este mort: 2 și Miracole din Paradis, a demonstrat faptul că filmele bazate pe credință pot să concureze alături de celelalte filme de top. Cu toate acestea, deseori nu reușesc să rămână alături de cele mai apreciate filme în timpul sezonului de decernare.

În 2005, actorul, regizorul, producătorul și scenaristul american Mel Gibson a lansat filmul Patimile lui Hristos, film nominalizat la 3 titluri Oscar, dar premiul pentru cea mai bună imagine nu era printre titluri. Gibson a primit premiul Oscar pentru cel mai bun regizor în anul 1996 pentru filmul său Braveheart: Inimă neînfricată.

Benedict a declarat că a durat ceva timp până l-a convins pe Doss să-și lanseze istoria pe marele ecrane. După ce a primit Medalia de Onoare de la Președintele Harry Truman în 1945, Doss nu a dorit să-și lase istoria să fie subiect de film. Producătorul a declarat că veteranul de război nu dorea ca credința și personalitatea sa să fie compromisă de interpretarea Hollywood-ului.

,,Refuzul său se baza pe două preocupări. Prima era faptul că Doss nu dorea ca el, ci Dumnezeu să primească toată slava și gloria. Iar a doua era legată de faptul că personajul său ar putea fi compromis. Acestea erau îngrijorările lui majore,” a mai adăugat Benedict, însă producătorul l-a asigurat pe Doss că Dumnezeu va fi pe primul loc în acest film.

,,Cred că motivul principal pe care eu și cu Desmond am vrut să-l scoatem în evidență este că indiferent de greutatea circumstanțelor în care o persoană se află – viața, moartea și tot ceea ce se poate întâmpla între acestea două – credința în Dumnezeu ne poate ajuta. Aceasta ne poate da o pace care întrece orice pricepere,” susține Benedict. ,,O credință care ne motivează să ne concentrăm pe lucrurile importante din viață, să parcurgem drumul până la capăt și să slujim unii altora astfel încât lumea să devină un loc mai bun.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.