Exodul creștinilor egipteni din Sinai

Exodul creștinilor egipteni din Peninsula Sinai a fost cauzată de o serie de crime culminate cu uciderea unui instalator creștin în fața propriei sale familii în data de 23 februarie, informează The Christian Monitor.

Nordul Peninsulei Sinai constituie de mai mulți ani un epicentru al activităților teroriste a militanților Statului Islamic, iar creștinii din regiune au tot plecat de aici rând pe rând. Recent, însă, plecările s-au intensificat dramatic în urma uciderii unui instalator creștin, din regiunea el-Arish, în fața familiei acestuia în data de 23 februarie.

Aceasta a fost a șaptea crimă de acest fel din ultimele săptămâni, crimă care i-a marcat pe creștinii de aici. Duminică, pentru a patra zi consecutiv, creștinii egipteni au început să părăsească regiunea. Guvernul este acuzat de faptul că nu reușește să protejeze minoritățile din Sinai.

Explozia bisericii din Cairo și crimele recente demonstrează o schimbare în tactica Statului Islamic care se pare că a început să țintească minoritățile din Egipt care sunt protejate mai puțin decât bazele militare, iar toate acestea în încercarea de a izola aceste minorități și de a face de rușine guvernul.

Până la Primăvara Arabă din 2011, în nordul Peninsulei Sinai au locuit 5,000 de creștini, dar numărul acestora s-a redus la 1,000 (preoți împreună cu locuitori). În Egipt nu există o statistică a numărului de creștini din țară sau din anumite orașe.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.