Guvernul sudanez ‘declară război creștinilor’ deoarece se teme că musulmanii vor fi evanghelizați

Un pastor creștin din Sudan susține că guvernul „a declarat război creștinilor” deoarece se teme că musulmanii vor fi evanghelizați, motiv pentru care pastorii sunt arestați iar bisericile – distruse în lumea musulmană, scrie The Christian Post.

Pastorul Michael Yat a declarat că guvernul sudanez nu dorește să aibă creștini în țară, în deosebi credincioși care pot să vorbească în limba arabă, „deoarece se tem că aceștia vor fi evanghelizați și își vor preda viața lui Hristos”.

„Pastorilor nu li se permite să ajungă la musulmanii din Khartoum, Darfur și din lanțul muntos Nuba. Aceste regiuni sunt dominate de musulmani,” a mai adăugat pastorul.

Câțiva pastori au fost arestați în Sudan în ultimele luni, fiind acuzați cu precădere de amenințarea securității naționale. Organizații precum Centrul American pentru Lege și Justiție au început să publice petiții internaționale care cer eliberarea pastorilor. O asemenea acțiune este lansată, de exemplu, în cazul părintelui Hassan Abduraheem, care a fost condamnat la 12 ani de închisoare din cauza credinței sale.

Guvernul regiunii Khartoum a ordonat, de asemenea, demolarea a zeci de biserici, hărțuind membrii de biserică și amenințând creștinii străini cu expulzarea din țară.

Organizația Open Doors S.U.A plasează Sudanul pe a cincea poziția în ce privește persecutarea creștinilor, subliniind faptul că din anul 1993, Sudan se află în top 20 țări pe lista World Watch.

Organizația susține, de asemenea, că modul autoritar de conducere a guvernului, a constrâns libertatea de exprimare și a alimentat conflictele etnice și religioase, provocând astfel arabii să se ridice împotriva africanilor și musulmanii împotriva creștinilor.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.