China: Peste 80 de creștini arestați pentru închinarea în biserici neautorizate

Peste 80 de creștini au fost arestați în China din cauza că țineau servicii de închinare în biserici ilegale, scrie portalul Christian Today. Aceste rețineri au avut loc în urma raidurilor conduse de agenții de securitate de stat cu privire la ‘bisericile interne’ afiliate la rețeaua bisericii protestante Fangcheng Fellowship, rețea care are aproximativ 10 milioane de membri.

Creștinii reținuți au fost acuzați de crime precum ‘implicare în activități religioase pe teritorii non-religioase’, informează portalul China Aid. Autoritățile chineze permit doar bisericii autorizate Three-Self Patriotic Movement să-și desfășoare activitatea.

Printre cei arestați au fost și 6 femei care au fost întemnițate timp de 15 zile și amendate cu aproximativ 145$ din motiv că ‘s-au adunat și s-au rugat conform principiilor creștinismului’. Creștinii au fost ulterior eliberați cu condiția că se vor alătura bisericii autorizate de guvernul chinez, informează China Aid.

Pe lângă astfel de raiduri, autoritățile chineze, de asemenea, se ocupă și de deportarea misionarilor creștini. În luna februarie cel puțin 32 de misionari sud coreeni au fost deportați ca urmare a politicii de represiune a evanghelizării.

La începutul lunii martie, 5 creștini, inclusiv un pastor, au primit sentințe de la 3 la 7 ani de închisoare pentru activitatea acestora de cumpărare și vânzare a ceea ce guvernul chinez consideră ‘cărți devoționale creștine interzise’.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.