Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Marea Britanie: Avortul – o licență de omorâre a bebelușilor cu dizabilități

Un membru conservator al camerei lorzilor susține că legea britanică privind avortul este o ‘licență de ucidere din cauza crimei de a avea dizabilitate’. Lordul Shinkwin, de asemenea, acuză instituțiile medicale de faptul că tratează dizabilitatea ca ‘pe o tragedie care trebuie eradicată prin avort’, conform site-ului politicshome.com

Acesta își dorește să schimbe legislația care în prezent permite terminarea sarcinii până în momentul nașterii dacă fătul are vreo dizabilitate.

Proiectul său de lege Disability Equality (Egalitatea Dizabilităților), este la moment dezbătut în parlament. Proiectul de lege își propune să interzică avortul fătului – inclusiv a celui care are malformații genetice – după 24 de săptămâni de sarcină.

Într-un articol puternic pentru revista The House, lord Shinkwin – care s-a născut cu o dizabilitate – a declarat: “Există un element deranjant la politicienii fără dizabilități, și anume, faptul că aceștia vorbesc despre egalitate, iar în secunda următoare apără o lege care este folosită pe post de licență pentru a ucide din cauza crimei de a avea dizabilitate”.

“Mă întreb, oare ce mesaj transmitem: după naștere sunt bun de camera lorzilor iar înainte de naștere pentru crematoriu. Prea mulți lucrători din instituțiile medicale încă privesc dizabilitatea congenitală ca pe o tragedie ce trebuie eradicată prin avort.”

“Prejudecata instituțională e atât de frecventă încât întreg sistemul se află într-o stare de negare. Ce speranță oferim părinților sau copiilor lor cu dizabilități? Ironia, însă, constă în faptul că nu despre avort este vorba ci despre putere, și anume despre puterea pe care cei fără dizabilități o au asupra celor cu dizabilități, putere de a decide soarta celor din urmă, a ființelor umane, a noastră, fie să trăim, fie nu. Prejudecata nu trebuie să prevaleze.”

Lord Shinkwin a declarat că în perioada anilor 2005-2015, numărul de avorturi a bebelușilor cu dizabilități a crescut cu 68%, pe când numărul de avorturi în general a scăzut cu 0.32%.

Acesta a mai adăugat: “Deja 90% din cazurile de diagnosticare cu sindromul Down sunt avortate. În curând, vom fi ca și Islanda pe a cărui teritoriu nu mai există acest sindrom. Ce rușine pentru eugeniști să ignore adevărul incomod că astfel ei omoară multe ființe umane micuțe cu dizabilități, înainte ca aceștia să se fi născut.”

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.