Sudanul de Sud: Lucrători ai organizaţiei de de misiune creştină Samaritan’s Purse puşi în libertate după ce fuseseră răpiţi

Opt lucrători ai organizaţiei Samaritan’s Purse, ce au fost răpiţi în Sudanul de Sud, au fost puşi în libertate.

În ultimele zile au circulat mai multe zvonuri despre situaţia ostaticilor. Sudanul de Sud trece printr-o foamete severă, şi s-a crezut că rebelii au luat oastatici pentru a cere transporturi de alimente ca răscumpărare.

Aşa cum a reportat portalul Christian Headlines, 100.000 de oameni dintr-o singură regiune din ţară se confruntă cu moartea prin înfometare.

Totuşi canalul CBN News a raportat ca ostatecii au fost deja eliberaţi.

Într-o declaraţie de presă, reprezentanţii organizaţiei Samaritan’s Purse au spus că “mulţumesc lui Dumnezeu pentru eliberarea în siguranţă a lucrătorilor naţionali din Sudanul de Sud, ce au fost răpiţi şi deţinuţi de către rebeli înarmaţi în provincia Mayendit”

“Au fost eliberaţi cu toţii marţi după-amiază ora locală”, s-a menţionat în declaraţie.

Contrar aşteptărilor, răpitorii nu au cerut hrană şi nici nu au avut alte cereri de răscumpărare.

Conform unui raport al ONU, în afara celor 100.000 de oameni din provincia Unity care sunt puşi în faţa morţii prin înfometare, un număr de peste şapte milioane de oameni din ţară au nevoie de ajutoare.

În afară de foamete, Sudanul de Sud este devastat de de luptele dintre forţele guvernamentale şi rebeli. Sute de mii de oameni au fost relocati în afară zonelor în care locuiau.

Pentru Știri Creștine, Ionuț Poteras

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine