Creștinismul înflorește în Bangladesh în ciuda persecuției

Minoritatea creștină din orașul musulman Bangladesh este în creștere în ciuda acțiunilor liderilor islamiști și a grupărilor extremiste, declară o organizație non-profit care are câteva misiuni în țară, scrie christiantimes.com

Președintele organizației Christian Freedom International (CFI), Jim Jacobson, a fost recent într-o vizită la Bangladesh pentru a intervieva pastorii, evangheliștii stradali, misionarii și noii convertiți cu privire la situația creștinismului din regiune. Cei intervievați au declarant că creștinismul a devenit cea mai mare neliniște a majorității musulmane și persecuția bisericii creștine s-a înrăutățit.

Statisticile oficiale arată că creștinii reprezintă mai puțin de un procent din populația de peste 156 de milioane a orașului Bangladesh. Aproximativ 89% sunt musulmani, iar 10% se declară hinduși.

Acestea, însă, sunt informații ce numără doar ‘creștinii tradiționali’, adică cei ce s-au născut în familii creștine și merg la bisericile autorizate de stat. Numărul nu-i include pe cei convertiți de la islam la creștinism, și nici nu s-au făcut astfel de sondaje, informează CFI.

CFI mai scrie că circulă un zvon printre creștini precum că aceștia ar reprezenta cel puțin 10% din populație. Unii evangheliști locali presupun că foarte curând Bangladesh va deveni o națiune creștină.

Pastorul Khaleque în vârstă de 60 de ani este un fost musulman care astăzi predică evanghelia pe stradă. Acesta a declarat pentru CFI că în ultimele 12 luni, 20,000 de musulmani s-au convertit la creștinism.

Bangladesh se află pe locul 26 în indexul persecuției pe anul 2017 făcut de organizația Open Doors.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine