Rata divorțului printre adulții americani (50+) este mai mare decât cea în cazul tinerilor

Un studiu recent arată că rata divorțului printre americanii ce au peste 50 de ani s-a dublat, iar la cei ce au peste 60 de ani s-a triplat. Centrul american de cercetare Pew Research declară că rata divorțului printre adulți este mai mare decât cea în cazul tinerilor.

În anul 2015,  rata divorțului printre cuplurile a căror parteneri aveau vârsta de peste 50 de ani, era de 10 la 1,000, iar în 1990 aceasta era de doar 5 divorțuri la 1,000 de căsnicii. Printre cei ce au peste 65 de ani, rata s-a triplat și este în prezent de 6 la 1,000.

Centrul de cercetare Pew susține că rata divorțului printre cei ce au peste 50 de ani este parțial atribuită generației născută după al doilea război mondial, adică celor ce în 2015 au vârsta cuprinsă între 51-69 de ani. Recăsătoriile tind să fie mai puțin stabile decât primele căsnicii. Cei care au divorțat și s-au recăsătorit au o rată dublă a divorțului în comparație cu cei ce au avut o singură căsătorie. Aproximativ 48% dintre adulții (50+) divorțați au fost căsătoriți a doua oară sau chiar a treia oară.

Riscul divorțului este mare și în cazul celor care au avut o căsnicie scurtă.

În același timp, centrul american Pew relevă și faptul că rata înaltă de divorț este atribuită în mare parte celor ce au peste 50 de ani. Aproximativ 34% dintre cei ce au divorțat și au vârsta de 50 și mai mult, au avut o căsnicie ce a durat cel puțin 30 de ani, iar 12% – 40 de ani.

O implicație a divorțurilor târzii este faptul că femeile (în mod deosebit), se confruntă cu o instabilitate financiară mai mare decât femeile căsătorite sau decât văduvele.

În ce privește generația mai tânără, rata divorțului a scăzut cu 21% printre cei cu vârsta de 25-39 de ani, de la 30 de divorțuri pe 1,000 de căsnicii la 24 în 1,000 în perioada 1990 și respectiv 2015. Conform cercetărilor un motiv ar fi faptul că generația mai tânără nu se grăbește să se căsătorească, dar un alt fenomen este și cel al tinerilor cu facultăți terminate care se căsătoresc și rareori divorțează.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine