China: Noi descinderi ale autorităților în bisericile de casă se adăugă măsurilor de represiune împotriva creștinilor

Autorităţile guvernamentale în China au întreprins razii la două biserici de casă, şi au reţinut o parte din membrii acestora.

China Aid, o organizaţie care ajută creştinii persecutaţi din China, a raportat că 10 ofiţeri de poliţie au întrerupt rugăciunile unui grup de creştini care s-au adunat la Biserică Măslinului. Autorităţile i-au acuzat pe creştini că s-au întâlnit într-o clădire care nu era autorizată de guvern ca loc de închinare.

Biserica Măslinului a fot ținta autorităţilor guvernamentale şi în trecut. În Iulie 2016, autorităţile au confiscat diverse obiecte din biserică şi au arestat 30 de membri.

O altă biserică a devenit recent ținta autorităţilor guvernamentale. Acestea au descins la biserica Huaqiangbei Bible Guizheng din Shenzen, în provincia Guangdong, de unde au confiscat diverse obiecte ce aparţineau bisericii. Membrii bisericii au început să se întâlnească în grupuri mici de casă pentru a fi în siguranţă.

Guvernul chinez sub conducerea lui Xi Jingping, continuă represiunea împotriva creştinilor.

În prezent, autorităţile îl ţin în arest pe pastorul Yang Hua de la biserică Piatra Vie. Yang este ţinut la închisoare, iar starea sa de sănătate se deteriorează. Conform relatărilor, el este în pericol să-şi piardă picioarele din cauza unor infecţii şi inflamaţii pentru care conducerea închisorii îi refuză tratatmentul.

În ultimii ani, povesti că cea a Pastorului Yang au fost foarte numeroase, clădiri de biserici distruse, creştini arestaţi şi torturaţi, iar creştinismul a fost strict controlat de către guvern.

Pentru Știri Creștine, Ionuț Poteras

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.