Ecranizarea cărții „Pledoarie pentru Cristos” așteptată atât de atei cât și de creștini

Fostul ateu, Lee Strobel, consideră că atât creștinii cât și ateii vor găsi dovezi și adevăruri în filmul „The Case for Christ” (Pledoarie pentru Cristos) în ce privește căutarea lor după Dumnezeu.

Cartea lui Lee Strobel a fost, așadar, ecranizată și poartă același nume. Filmul se află în cinematografe din 7 aprilie. Acesta povestește istoria unui jurnalist ateu care, după ce află că soția lui a devenit creștină, își propune să demonstreze că învierea lui Isus Hristos nu a avut loc.

Filmul prezintă și alte tematici precum conflicte în căsnicie din cauza conflictelor religioase, relația tată-fiu, etc. Însă călătoria spirituală este ceea ce, conform autorului, va atrage atenția publicului.

„Unele dintre dovezile prezentate în film m-au convins cândva pe mine (fost jurnalist ateu), să cred în afirmațiile creștinismului,” a declarat Lee Strobel pentru portalul The Christian Post.

Anul trecut, „post-adevăr” a fost declarat cuvântul anului. Un concept care demonstrează faptul că trăim într-o perioadă în care faptele nu mai au valoare.

„Trăim într-o perioadă a post-adevărului. Perioadă în care oamenii caută pe ce să se sprijine, caută lucruri pe care să le considere adevărate. Creștinismul proclamă faptul că deține adevărul, și faptul că se bazează pe dovezi istorice. Astăzi, tinerii îndeosebi, caută o bază, ceva în care să-și pună încrederea,” a mai adăugat autorul. Filmul are anume acest scop, să prezinte dovezi istorice și să ofere celor ce caută, o bază sau un punct de sprijin în căutarea lor după Dumnezeu.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.