Președintele Libanului aduce un mesaj de Paște la televiziunea creștină SAT-7

Michel Aoun este singurul președinte creștin din Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA), iar în această săptămână Domnia Sa a avut un mesaj clar despre credința sa, într-un interviu exclusiv acordat televiziunii SAT-7. “Învierea este ceea ce ne dorim după moarte: aceasta este speranța creștină bazată pe credința noastră. Fără ea, nu există creștinism sau înviere.“

via sat7uk.org

Acesta a fost răspunsul președintelui la prima întrebare din interviu venită din partea prezentatorului SAT-7, Fady Bou Rached. Aoun a făcut trimiteri și la evanghelia lui Pavel, subliniind importanța învierii lui Isus: “Şi dacă n-a înviat Hristos, atunci propovăduirea noastră este zadarnică, şi zadarnică este şi credinţa voastră” (1 Corinteni 15:14).

După o perioadă îndelungată de impas politic în Liban, alegerea președintelui Aoun pe 31 octombrie 2016 a fost considerată speranța mult-așteptată pentru “realizarea vindecării față de trecut și de evenimentele nefaste“. Prezentatorul Bou Rached a adăugat că Aoun, fiind singurul președinte creștin din Lumea Arabă, are misiunea este de a promova o existență pașnică, toleranță și coexistență în Orientul Mijlociu. Aoun a declarat: “Aduc un mesaj de pace.”

Aoun și-a exprimat îngrijorările sale cu privire la schimbările constante din mediul religios, trăgând un semnal de alarmă asupra minorităților creștine care sunt afectate de zbuciumul politic. A punctat impactul negativ al excluderii creștinilor din Țara Sfântă, afirmând: “Creștinii din Ierusalim constituiau, în urmă cu ceva timp, 22% din populația Israelului. Acum, a mai rămas doar un procent.”

Președintele Michel Aoun a încheiat interviul cu o reflectare la crucificarea lui Isus Cristos, spunând: “În aceste zile ne amintim de ultima săptămână din viața lui Isus pe pământ, săptămâna în care Și-a dus la bun sfârșit mandatul, după ce a suferit, a fost crucificat și a înviat din morți. Isus ne-a lăsat ca mărturie lecții prin ucenicii Săi, punctând principalele motive de eșec din viață: frica, îndoiala și ispita. Toate aceste lucruri ar trebui să le înlăturăm!” Aoun a adresat acest mesaj tuturor locuitorilor din Orientul Mijlociu, îndemnându-i să rămână tari în credință în ciuda marilor provocări actuale din viață.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.