Mesajele de speranță ale liderilor creștini în Vinerea Mare

În mijlocul fricii și conflictelor din toată lumea, „speranța” a fost cuvântul cheie folosit de liderii creștini care au dorit să transmită un mesaj de încurajare credincioșilor în Vinerea Mare scrie Abc.net.au

Ciclonul Debbie, conflictul din Siria, atacurile teroriste din întreaga lume, dar și abuzurile împotriva bisericilor au fost, de asemenea, tematicile predicilor din această săptămână.

Arhiepiscopul de Sydney din South New Wales și-a îndemnat adepții să continue să aibă speranță în ziua de mâine, în ciuda „schimbărilor seismice” internaționale.

Arhiepiscopul Anthony Fisher a declarat că mulți oameni sunt demoralizați din cauza conflictului din Siria și din cauza atacurilor teroriste atroce.

Acesta a îndemnat australienii la credință. „Chiar dacă suntem crunt încercați, Paștele ne aduce mesajul speranței. Speranță care există dincolo de această forță oarbă a naturii și dincolo de răutatea și încăpățânarea umanității.”

Arhiepiscopul catolic Mark Coleridge, a declarat că de Paște vorbim întotdeauna despre speranță. „Ne întâlnim pentru a proclama moartea lui Isus, nu ca o înfrângere, ci ca o victorie a unei speranțe reale ce triumfă deasupra ororilor acestei lumi,” a declarat acesta.

Episcopul anglican de Tasmania, Richard Condie, s-a rugat pentru cei ce suferă în Siria și a spus că în contextul în care în Orientul Mijlociu oameni de toate confesiunile suferă, este important să avem speranță într-un viitor mai bun.

„Lumea este plină de agonie totală. Uitându-ne la cei ce suferă în Siria și în alte țări, în mod deosebit în Orientul Mijlociu, vedem că mulți creștini, dar și oameni de alte religii, sunt afectați de aceste conflicte.”

Părintele anglican Richard Pengelley a îndemnat credincioșii să aibă grijă de cei aflați în suferință atât în țara lor cât și în alte țări.

„Astăzi, în mod deosebit, este o zi de meditare, o zi în care ne identificăm cu victimele violenței și suferinței de oricare natură și din oricare țară.”

Acestea, dar și multe alte mesaje cu același îndemn la pace și speranță, au răsunat în Vinerea Mare. Fie ca în aceste zile, Dumnezeu să ne apropie mai mult unii de alții și de El.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.