Urbi et Orbi: Mesajul de Paște al Papei Francisc

Vatican, 16 aprilie.

Papa Francisc a amintit creștinilor în duminica învierii că evenimentul învierii este piatra de căpătâi a credinței noastre, și a declarat că putem proclama „Hristos a înviat!” chiar dacă trăim într-o lume a tragediilor și suferințelor greu de explicat. „Este misterul pietrei respinse care sfârșește prin a fi fundamentul existenței noastre,” a mai spus Papa, conform angelusnews.com.

Apoi, Papa Francisc a rostit binecuvântarea tradițională „Urbi et Orbi”, (Către Cetate și Către Lume) de la balconul central al bazilicii Sf. Petru. Acesta a spus cum prin moartea și învierea Sa, Hristos, păstorul nostru, a venit să-și salveze poporul, și anume a venit să caute „oile pierdute” care prin păcat au rătăcit pe o cale greșită, departe de Dumnezeu. „Cu toții atunci când ne lăsăm conduși de păcat, pierdem calea cea bună și sfârșim prin a fi asemeni unei oi rătăcite. Dar Dumnezeu însuși, păstorul nostru, a venit să ne caute. De dragul salvării noastre, Dumnezeu s-a umilit pe sine însuși acceptând chiar să moară pe cruce,” a declarat Pontiful.

În rugăciunea sa, Papa a enumerat câteva zone de conflict din lume, în mod special Orientul Mijlociu, Africa, America de Sud și Ucraina, îndemnând la pace în aceste regiuni. În mod special, Papa a vorbit de atacul din Siria ce avusese loc cu o zi înainte, 15 aprilie, atac în care au murit 112 oameni.

Papa s-a rugat de asemenea, pentru toți cei ce se află în vreo oarecare formă de sclavie și pentru cei care sunt forțați să-și părăsească casele din cauza conflictelor, atacurilor teroriste, foametei și regimurilor opresive.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine