Aproape de cei persecutați din Indonezia

Indonezia se află în Asia de S-E, este formată din 17 508 insule, are o populaţie de 263,5  milioane locuitori  din care 32  milioane sunt creştini. În Indonezia sunt 778 grupuri etnice din care 220 sunt neatinse de Evanghelie, iar grupurile neatinse cuprind 60 % din populația Indoneziei.

Indonezia este ţara cu cea mai mare populaţie musulmana din lume. Se află pe locul 46 în clasamentul  ţărilor cu persecuţii. Religia de stat este islam.

Persecuţiile vin din partea musulmanilor extremişti, a hinduşilor extremişti (în zonele cu o populaţia majoritar hindusă) şi a autorităţiilor care sunt corupte şi nu respectă Constituţia. Indonezia este recunoscută pentru nivelul înalt al corupţiei în toate sferele vieţii.

Mai multe regiuni din Indonezia au adoptat legea islamică, Sharia. Pentru a se putea construi un locaş de cult legea spune că majoritatea populaţiei din zona respectivă  trebuie să fie deacord, iar în Indonezia

86% sunt musulmani. Chiar  dacă creştinii reşusesc să strângă semnături suficiente pentru ridicarea clădirii bisericii, se confrunta cu multe demonstraţii şi atacuri   din partea musulmanilor extremişti.

De ceva timp, sub presiunile musulmanilor, statul a început o campanie de demolare a bisericilor creştine. Indonezia este ţara în care sunt multi copii orfani pentru că parinţii lor au fost ucisi de musulmanii extremişti.

Multe biserici sunt atacate, incendiate sau li se pun bombe și tot mai multi creştini se afla sub riscul de a fi arestaţi şi închişi  fiind acuzaţi de prozelitism, de asemeni unii creştini sunt nevoiţi să-şi părăsească locuinţele şi să-şi schimbe domiciliu din cauza presiunilor care se fac asupra lor.

O biserică a fost atacată de musulmanii extremişti, iar pe creştini s-a aruncat cu : saci cu urină, apă de canalizare, ulei,ouă stricate şi pietre.

Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc  aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi  nu ei pentru noi.

Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Indonezia, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească  pe Isus.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.