Guvernatorul creştin al Jakartei a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru blasfemie

Un tribunal din Indonezia l-a condamnat pe guvernatorul Jakartei, care este creştin, la doi ani de închisoare pe baza unor acuzaţii de blasfemie, scrie Christian Today.

Basuki Tijahaja Purnama, căruia i se mai zice şi Ahok, a fost acuzat că a folosit un verset din Coran în timpul campaniei pentru realegerea sa din Septembrie 2016. Adversarii lui Ahok au folosit acelaşi verset ca să arate că un musulman nu ar trebui să aleagă un non-musulman să-i conducă. Ahok a declarat că oponenţii lui au folosit versetul ca să păcălească oamenii să nu-l voteze.

Conform ChritianityToday.com, discursul în care guvernatorul a folosit versetul a fost postat pe Internet şi în scurt timp a devenit viral. La scurt timp au început protestele, care au atras până la o jumătatea de milion de oameni.

Ahok a pierdut alegerile în Aprilie şi mandatul lui se termină în Octombrie.

Judecătorul Dwiarso Budi Santiaro a declarat în legătură cu sentinţa: “Fiind parte dintr-o societate religioasă, acuzatul ar trebui să aibă grijă să nu folosească cuvinte cu conotaţii negative privind simbolurile religioase, inclusiv cu privire la propria lui religie.”

Ahok intenţionează să facă apel la sentinţa.

“Cazul lui Ahok este cel mai mare caz de blasfemie din istoria Indoneziei,” a spus Andreas Harsono, un cercetător pentru organizaţia Human Rights Watch. “El este guvernatorul celui mai mare oraş din Indonezia, şi un aliat al preşedintelui. Dacă el poate fi trimis la închisoare, ce se poate întâmpla atunci şi altora?”

Potrivit lui Harsono, mai mult de 100 de Indonezieni au fost condamnaţi de blasfemie în ultimii 10 ani. Puţini au fost achitaţi.

Pentru Știri Creștine, Ionuț Poteraș

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine