Nigeria: Organizaţia teroristă Boko Haram a eliberat 82 de adolescente pe care le ţinea ostatece

Optzeci şi două de adolescente din regiunea Chibok au fost eliberate de către Boko Haram, conform unui raport publicat de Christian Post.

Aproape 300 de fete au fost răpite cu trei ani în urmă, câteva din ele au evadat anterior şi au scăpat, altele au fost raportate ca fiind ucise, iar aceasta a fost cea mai mare eliberare de ostateci până în prezent.

Guvernul Nigerian s-a aflat sub presiune ca să negocieze eliberarea fetelor. Părinţii fetelor şi comunităţile din care acestea făceau parte au desfăşurat o campanie neîntreruptă pentru salvarea lor. Campania #BringBackOurGirls (Aduceţi înapoi fetele noastre) a primit atenţie la nivel naţional.

“Sunt foate emoţionat de ultimele evenimente. Nici nu mai pot dormi noaptea.” a spus Yana Galang, a cărei fiică, Rifkatu, era printre cele răpite. Ea a completat spunând că nu se ştie dacă fata ei este printre cele eliberate, dar că “mă declar fericită că multe fete au fost eliberate…Sper şi mă rog ca fiica mea este printre aceste fete.”

Guvernul condus de preşedintele Nigeriei, Muhammadu Buhari a purtat negocieri pentru eliberarea fetelor în schimbul eliberării unor prizoneiri suspecţi că făceau parte din Boko Haram.

“Preşedintele şi-a exprimat angajamentul său întreg pentru reîntoarcerea în siguranţă a fetelor şi a altora ţinuţi ostatici de Boka Haram.”, s-a arătat într-o declaraţie transmisă de biroul preşedintelui.

Militanţii extremişti ai Boko Haram au terorizat Nigria în ultimii ani. Numele lor s-ar traduce prin “educaţia în stil occidental este păcătoasă”, şi ţinta lor principală sunt şcolile.

Fetele care au fost eliberate sunt în grija armatei şi vor fi transferate curând la o unitate medicală.

Deşi este multă bucurie pentru eliberarea celor 82 fete, totuşi despre soarta a 113 fete rămase nu se ştie nimic.

Pentru Știri Creștine, Ionuț Poteraș

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine