Franța respinge introducerea unei a treia categorii de gen

Cea mai înaltă instanţă franceză a respins săptămâna trecută noţiunea de gen “neutru”

Hotărârea a confirmat decizia unei instante inferioare ce a stabilit că un cetăţean francez care are o tulburare sexuală, nu poate avea dreptul de a folosi termenul “ gen neutru” în mod oficial. Petentul, un psihoterapeut de 65 de ani din estul Franţei, cunoscut sub pseudonimul Gaetan Schmitt, a fost încadrat ca bărbat la naştere, deşi avea organele genitale ale ambelor sexe. Schmitt este căsătorit cu o femeie cu care are un copil adoptiv, însă pretinde că nu este nici bărbat nici femeie. Avocatul lui Schmitt, Bertrand Périer, a declarat că acesta a fost crescut băiat pentru că mama acestuia dorea să aibă un fiu. “Gaetan nu este nici bărbat nici femeie. Ei nu se simt ca un bărbat sau ca o femeie. Ei nu pot deveni bărbat sau femeie şi nici nu vor să devină.” a spus Perrier referindu-se la Schmitt la plural.

Sunt doar câteva ţări în lume, printre ele Australia, Nepal, India şi Noua Zeelandă, care au un al treilea gen în mod oficial. Alte ţări permit ca părinţii să întârzie în declararea sexului copilului, pentru cei care au o tulburare de dezvoltare sexuală, dar numai pentru un timp limitat.

Schmitt intenţionează să înainteze cazul său la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Chiar dacă aici Schmitt va avea câştig de cauză și va avea dreptul la genul “neutru” din cauza tulburării sexuale, hotărârea va face legătura dintre gen şi biologie.

Genul este în mod intrinsec legat de biologie, conform unui studiu publicat la începutul anului care a descoperit că sunt peste 1.500 de gene care determină sexul peste tot în corpul uman. Studiul condus de Moran Gershoni şi Shmuel Pietrovski de la Institutul Weizmann pentru Ştiinţa a intenţionat găsirea unei explicaţii pentru prevalenta unor anumite boli la bărbaţi şi femei.

Aceştia au descoperit că multe gene sunt diferite la bărbaţi faţă de femei în mai multe feluri decât se credea până acum.

Gershoni şi Pietrovski au descoperit că în afara celor 1559 de gene care determină sexul, mai sunt peste 6.500 de gene care determină un anumit tip de dezvoltare şi creştere, în mod diferit la bărbaţi față de femei. Aceste gene care nu se regăsesc doar în organele sexuale şi cele mamare (care produc lapte), ci şi în piele, ţesutul osos, inima, creier şi stomac. Studiul a concluzionat că este necesară o continuare a cercetărilor pentru a înţelege diferenţele dintre bărbaţi şi femei şi modul în care aceştia sunt afectaţi de unele boli şi răspund la tratamente.

Pentru Știri Creștine, Ionuț Poteraș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.