Saeed Abedini îi acuză pe liderii creştini că nu l-au invitat la întâlnirea privind persecuţia creştinilor

Fostul prizonier Iranian-American, pastorul Saeed Abedini l-a acuzat pe Franklin Graham şi pe ceilalţi lideri creştini că profită de pe urma celor care sunt persecutaţi pentru credinţa lor creştină.

Luna trecută, într-o postare pe Facebook, Abedini l-a acuzat pe Graham că a exploatat situaţia pentru a atrage atenţia asupra sa. Recent, în timp ce Franklin Graham a ţinut un discurs la conferinţa privind creştinii persecutaţi în capitala americană Washington DC, Abedini l-a acuzat din nou pe cunoscutul evanghelist şi pe alţi lideri creştini că se folosesc de creştinii persecutaţi pentru câştigul lor personal.

Conferinţa privind persecuţia creştinilor include 600 de creştini persecutaţi şi 130 de lideri creştini de pe întreg globul, inclusiv Graham. Portalul Hello Christian scrie că Abedini este de părere că liderii creştini nu înţeleg ce înseamnă cu adevărat persecuţia. El i-a acuzat de asemenea că aceştia nu l-au invitat şi pe el la întâlnire în mod intenţionat.

“Cât timp am fost în închisoare au vorbit despre mine în programele lor radio-tv. Au ţinut întâlniri de rugăciune în numele meu în Washington şi peste tot în Statele Unite. Au şi solicitat fonduri de la credincioşi pentru ajutorarea mea,” a scris Abedini pe Facebook. “Şi în timp ce ei vă solicitau donaţiile (pentru care vă sunt recunoscător), eu am rămas în închisoare iar ei au rămas în palatele lor. Şi în avioanele lor. Şi au câştigat milioane pe spatele unora care suferă ca mine.”

“După ce am fost eliberat, povestea s-a terminat. Nimeni nu a vrut să se întâlnească cu mine,” a continuat Abedini. “Am spus-o şi o repet, aceşti oameni nu înţeleg ce înseamnă persecuţia.”

Abedini şi soția acestuia, Naghmeh, au avut neînţelegeri în familie de când acesta a fost eliberat. Cei doi s-au separat. Înainte de a fi eliberat, Naghmeh a dezvăluit că Abedini era un soţ abuziv, lucru pe care acesta l-a negat.

Pentru Știri Creștine, Ionuț Poteraș

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine