Organizația Planned Parenthood acuzată de comercializarea țesutului fetal

Organizația Planned Parenthood acuzată de comercializarea țesutului fetal

Susținătorii mișcării Marșul pentru Viață, împreună cu alte zeci de organizații pro-viață, au semnat o scrisoare joi, 1 iunie, prin care cer procurorului general al Statelor Unite, Jeff Sessions și directorului interimar al FBI, Andrew McCabe li se cere să investigheze implicarea organizației Planned Parenthood în comercializarea țesutului fetal, informează portalul DailySignal.

,,Noi, subsemnații, reprezentăm milioane de cetățeni ai Americii și susținem cu tărie investigarea comercializării țesutului fetal în care este implicată organizația Planned Parenthood,” au scris semnatarii.

Scrisoarea este inițiativa unui jurnalist de investigație pe nume David Daleiden, care a fondat Centrul pentru Progresul Medical (CMP), o organizație non-profit a ,,jurnaliștilor dedicați monitorizării și raportării problemelor legate de etica și progresul medical”.

,,Prin această scrisoare cerem administrației să se implice prin investigarea acestei situații. Problema trebuia investigată încă pe timpul administrației Obama, dar sigur, acest lucru nu s-a întâmplat de aceea rugăm administrația Trump să aducă problema în fața Departamentului de Justiție.”

Centrul pentru Progres Medical a publicat diverse filmulețe înregistrate de către jurnaliști sub acoperire, filmulețe care prezintă discuțiile angajaților despre vânzarea țesutului fetal.

Scrisoarea stipulează că comisia de anchetă ,,a găsit probe ale încălcării legilor cu privire la protecția cercetării pe subiecți umani și a intimității pacientului; a legilor cu privire la protecția donațiile anatomice pentru transplant în scopuri terapeutice, de cercetare și de educație; a legilor cu privire la protecția copilului născut peste termen sau născut viu; și a legilor cu privire la finanțarea publică a agenților ce se ocupă cu cercetarea țesutului fetal și avortul.”

Răspunsul organizației Planned Parenthood la aceste acuzații a fost următorul, ,,Filmulețele publicate de către compromisul Centru pentru Progresul Medical sunt escrocherii și au un singur scop, acela de a opri femeia din a avea acces la îngrijirea sănătății reproductive, inclusiv la avortul legal și sigur din punct de vedere medical și de a discredita organizația Planned Parenthood.”

Un raport al ADF International stipulează faptul că Planned Parenthood este azi principala organizație de promovare a avortului și a educației sexuale în lume, sub acoperirea așa-numitelor „drepturi sexuale și reproductive”. O importantă arie a activității sale este lobby-ul politic pentru schimbarea legislațiilor care apără valorile morale și drepturile parentale, acestea fiind obstacolele principale din calea realizării obiectivelor oculte ale organizației.

Deși este teoretic un ONG, totuși, în ultimele decenii, organizația are caracteristicile unei „industrii” (big business), cu o „cifră de afaceri” de circa 1 miliard de dolari anual și subvenții de la numeroase guverne și de la instituții internaționale (UE, ONU). Doar guvernul SUA o finanțează cu circa 450 milioane USD anual.

Planned Parenthood este prezentă, prin organizațiile afiliate, în zeci de țări, inclusiv în țări în curs de dezvoltare. Afiliata din România se numește Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS), iar cea din Republica Moldova, Societatea de Planificare a Familiei.

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine