Ziua a 20-a: Educația fetelor în Asia de Sud

Mergeam la o sărbătoare într-un sat îndepărtat şi retras, care se afla la marginea lumii. Comunitatea spre care mergeam face parte dintr-un grup mare de nomazi, care este răspândit de-a lungul Indiei și a Pakistanului. Acest grup sunnit conservator este analfabet şi sărac, dar își dorește un viitor mai bun pentru copiii lor.

Cu câțiva ani în urmă, echipa noastră a avut o întâlnire cu liderii religioși din această regiune pentru a evalua nevoile satului. Împreună, am început să educăm băieții prin furnizarea unei programe școlare, a uniformelor, a mobilei, a salariilor pentru profesori și a corturilor care urmau să fie folosite ca săli de clasă pe timp de vară. Mai târziu, am fost nespus de bucuroși când liderii comunității ne-au întrebat dacă am putea oferi educație și fetelor. Aceasta a fost dorința pe care Dumnezeu a pus-o în inimile noastre, iar acum puteam înfiinţa prima şcoală pentru fete!

Bătrânii satului, câțiva lideri ai guvernului şi mulți bărbați și copii s-au adunat ca să audă discursurile și să onoreze oaspeții. Echipa noastră a adus cărți, uniforme și rechizite pentru cele 15 fete care urmau să meargă la școală. Spre surprinderea noastră, am aflat că de fapt erau 70 de fete care urmau să fie înscrise, nu doar 15!

În mod surprinzător, știrea despre fetele care urmau să meargă la școală a fost răspândită, și multe alte familii au fost de acord ca și fetele lor să primească o educație sănătoasă – lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria acestui sat!

Aceasta a fost cu adevărat o sărbătoare! Un tată din acel sat a spus: „Sunt fericit de fiecare dată când văd creioane și cărți în mâinile copiilor mei. Obișnuiam să plâng pentru că nu eram în stare să-mi ajut copiii la teme. Am șase fiice și trei fii. Astăzi, toți merg la școală!” Imaginați-vă câte surprize pregătește Dumnezeu pentru aceste familii!

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
• Pentru o bună cooperare între liderii satului și organizațiile locale, care lucrează pentru a asigura nevoile necesare familiilor din Asia de Sud.
• Școlile de fete din această regiune sunt deseori amenințate și atacate. Rugați-vă pentru pace și siguranță pentru ca fetele să poată avea un viitor mai bun.
• Pentru ca traducerea Bibliei să continue și pentru ca inimile oamenilor să fie nerăbdătoare să primească Cuvântul lui Dumnezeu când citesc Scriptura pentru prima dată în propria lor limbă.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine