Convenţia Baptistă de Sud din SUA îşi intensifică eforturile pentru evanghelizare

Confruntaţi cu o scădere a numărului de membri şi a botezurilor, preşedintele Convenţiei Baptiste de Sud Steve Gaines le-a cerut delegaţilor de la întâlnirea anuală a cultului să se apropie mai mult de Dumnezeu şi să pună accentul pe evanghelizare.

„Vreau să te încurajez să devii un câştigător de suflete. Vreau să fii un evanghelist”, a spus Gaines, care intenţionează să creeze o comisie care să aibă ca sarcină realizarea unei lucrări de evanghelizare personală mai eficiente.

Gaines, care este şi pastor în oraşul Memphis din statul american Tennessee, a câştigat un nou mandat ca preşedinte al Convenţiei Baptiştilor Sudici, declarând că al doilea său mandat va fi dedicat răspândirii Evangheliei.

Convenţia Baptiştilor Sudici cel mai mare cult protestant din America, cu peste 15.2 milioane de membri, a înregistrat un declin în numărul membrilor în ultimii 10 ani, ultimii 9 marcând și scăderi al numărului de botezuri.

Aproximativ 4.892 de delegaţi sunt prezenţi la Centrul de Conferinţe din oraşul Phoenix. Toate întâlnirile anuale din ultimii 10 ani, cu excepţia uneia singure, au avut mai puţin de 10.000 de delegaţi. Spre comparaţie, numărul maxim de delegaţi prezenţi la convenţiile din anii ’80 a atins cifra de 45.000, atunci când cultul era angajat în debateri teologice intense care au dus la ceea ce mulţi au denumit o „reînviere a conservatorismului”.

Întâlnirea anuală este precedată de un eveniment evanghelistic numit „Crossover”, iar în acest an s-a organizat o evanghelizare masivă la stadionul Universităţii din Phoenix împreună cu evanghelistul Greg Laurie,  care a anunţat public că biserica pe care o păstoreşte se va alătura Convenţiei Baptiştilor Sudici, dar va continua să rămână membră şi în reţeaua de biserici Calvary Chapel.

Liderii Baptiştilor Sudici au spus că s-au rugat pentru ca peste 5.000 de oameni să se convertească în timpul evanghelizării. Surse oficiale au declarat că 3.549 de persoane au declarat public că s-au convertit în timpul evenimentului Crossover, şi că acestora li s-au adăugat un număr egal de persoane care s-au convertit în alte locaţii care au organizat transmisiuni în direct a evanghelizării.

Unii experţi au declarat că evanghelizările masive de tipul celor care erau organizate de către Billy Graham, nu mai au popularitatea pe care o aveau altădată.

„Oamenii încă se convertesc şi pun accent pe spiritualitate, dar cultura s-a schimbat iar mesajul atrage atenţia la tot mai puţine persoane”, a spus Bill Leonard, profesor de istoria bisericii şi studii baptiste la Universitatea Creştină Wake Forest.

La o conferinţă a păstorilor, ce a avut loc cu două zile înainte de convenţie, vorbitorii au îndemnat pe ascultători să se angajeze în „discuţii personale despre Evanghelie” cu persoane care nu merg la biserică în mod regulat.

Unii sunt convinşi că vechile metode de predicare a Evangheliei încă mai au efect, iar lucrurile pot fi imbuntăţite cu ajutorul tehnologiei.

J.T. Roberts, un tânăr de 27 de ani ce studiază pentru a deveni pastor la biserica baptistă din oraşul Laveen, statul Arizona, a provocat biserica unde este membru în a merge să răspândească Evanghelia din uşă în uşă la peste 1.000 de persoane, iar ca rezultat 15 persoane s-au întors la Dumnezeu şi l-au acceptat pe Isus ca Mântuitor. Biserica a participat şi la transmiterea în direct a Evanghelizării din Phoenix, iar la sfârşitul evenimentului 3 persoane dintre participanţi şi-au dedicat sau rededicat viaţa lui Hristos.

„Dumnezeu este încă la lucru prin orice metodă sau mediu de comunicare prin care Evanghelia poate fi predicată. Vechile metode încă dau rezultate. Dumnezeu îşi zideşte Biserica Lui”, a spus Roberts.

Sursa: Chrisian Headlines

Tradus de Ionuţ Poteraş

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine