Ziua a 22-a: Când credința schimbă o familie

“Dacă vrei să știi cine sunt eu,
întreabă cine suntem noi”

Care pot fi implicațiile pentru o familie musulmană, atunci când o persoană devine urmaș al lui Hristos, în special într-o cultură care se fundamentează în Islam? O prietenă m-a sunat astăzi să mă întrebe dacă aș putea să mă întâlnesc cu ea şi o prietenă de-a ei care a devenit recent creștină și vine dintr-un mediu musulman. Prietena ei pe nume Soraya este îngrijorată să spună familiei ei despre noua sa credință.

Asemenea altor musulmani care au ales să-L urmeze pe Isus, Soraya este uimită de lucrarea lui Dumnezeu în viața ei, însă îi este teamă să spună familiei de decizia pe care a luat-o. Ea este conștientă de posibilele consecințe pe care această schimbare o va avea asupra relației cu familia ei, de aceea momentul şi modul de a le spune sunt esenţiale.

Ca mulți alți credincioși care vin din mediul musulman, Soraya este dornică să se implice în comunitatea creștină și se întreabă dacă trebuie să fie botezată. Noi discutăm cu ea despre botez și ne rugăm ca ea să facă acest pas la timpul potrivit. Ne rugăm ca Dumnezeu să-i dea înțelepciune ca să știe când și ce să spună familiei ei despre noua credință pe care a îmbrățișat-o. Ea are nevoie de sprijinul fraților şi al surorilor în Hristos. Suntem alături de ea pentru a o ajuta în deciziile pe care trebuie să le ia.

Implicațiile pentru familia Sorayei sunt destul de serioase – în cultura lor, părinților le va fi rușine de decizia ei de a-L urma pe Isus. Atunci când familia extinsă și comunitatea vor afla, familia ei ar putea fi ostracizată, iar părinților le va fi foarte greu frică să găsească un soț pentru sora ei. Părinţii ar putea să o renege pe Soraya sau să-i ceară să pretindă că încă este musulmană și astfel, să-și păstreze credința în secret.

Există un proverb arab, care spune: „Dacă vrei să știi cine sunt eu, întreabă cine suntem noi”, proverb care reflectă modul multor musulmani de a-şi defini identitatea și atașamentul faţă de familiile lor, de familia extinsă, de întreaga comunitate și de moștenirea lor islamică.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
• Lumea este tot mai diversă, de aceea rugați-vă pentru oameni la fel ca Soraya, care introduc concepte noi despre credință într-o familie sau cultură tradițională.
• Pentru creștinii care-i susțin pe ucenicii lui Isus cu trecut musulman, ca aceștia să aibă dragoste față de noii membri ai familiei lui Hristos și să-i sprijine.
• Rugaţi-vă pentru cei care sunt respinși de familia și comunitatea lor din cauza credinței în Isus, aşă cum ne îndeamnă Cuvântul lui Dumnezeu în Matei 19:29.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine