Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Ziua a 26-a: Noaptea destinelor

Laylat al-Qadr are mai multe traduceri: Noaptea Judecății, Noaptea Puterii, Noaptea Valorilor, Noaptea Destinelor sau Noaptea Măsurării. Este noaptea în care oamenii așteaptă să se apropie în mod special de Dumnezeu

Musulmanii cred că Laylat al-Qadr este noaptea în care primul verset din Coran i-a fost revelat lui Mohammed. Aceasta are loc într-una din nopțile impare din ultimile zece zile ale Ramadanului, cel mai des în cea de-a 27-a noapte. (Acest ghid începe în prima zi de post, deci este cea de-a 26-a zi, dar a 27-a noapte de Ramadan). Se spune că Dumnezeu nu a făcut cunoscută ziua exactă, așa încât slujitorii Săi să I se închine pe parcursul celor zece zile și să primească o răsplată.

Există mai multe interpretări și tradiții în ce privește noaptea de Laylat al-Qadr. Unii musulmani cred că în această noapte se stabilește soarta anului care vine și că rugăciunile sunt mai puternice, păcatele sunt iertate, iar binecuvântarea și îndurarea lui Dumnezeu este mai abundentă. Aceasta este noaptea în care oamenii așteaptă să se apropie în mod special de Dumnezeu și mulți musulmani au vise sau vedenii cu Isus în această noapte.

Musulmanii care țin Ramadanul se roagă și citesc mai mult din Coran pe parcursul ultimelor zece zile. Cei care au posibilitatea, petrec tot acest timp în moschee, închinându-se, rugându-se și citind Coranul. În acest fel, ei au speranța că vor câștiga mai multă favoare divină.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
• Pentru ca familiile musulmane din întreaga lume să conştientizeze prezența lui Dumnezeu în timpul rugăciunilor pe care le fac pe parcursul nopții de Laylat al-Qadr.
• Pentru nevoile musulmanilor, în special ale celor care se află în zone de conflict sau în nevoie urgentă de ajutorare.
• Rugați-vă ca în această noapte, Duhul Sfânt să trimită vise și vedenii celor care caută o descoperire.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.