Potrivit unui sondaj de opinie, americanii credinței sunt de partea lui Trump

Președintele Ligii Catolice, Bill Donohue, comentează asupra unui nou sondaj de opinie al Centrului de Cercetare Pew privind religia:

Pe 20 iunie, Centrul de Cercetare Pew a emis rezultatele unui nou sondaj de opinie privind performanțele profesionale ale președintelui Trump. S-a constatat că 39% dintre cei intervievați sunt de acord cu performanțele sale de natură profesională, în timp ce 55% au manifestat un dezacord. Totuși, în rândul celor care frecventează biserica săptămânal sau mai mult, cifrele respective sunt de 48% și 45%. Acest lucru sugerează faptul că secularii sunt cei care trag în jos procentajul de aprobare (Breaking Christian News).

via breakingchristiannews.com

În rândul protestanților evanghelicilor albi non-hispanici, Trump câștigă teren cu un scor de 74%, pe când 20% manifestă un dezacord. În rândul celorlalți catolici non-hispanici, el câștigă sprijin printr-un scor de 52%, pe când 42 la sută manifestă dezaprobare. În ansamblu, 48% dintre protestanți aprobă performanțele președintelui, în timp ce 45% manifestă opusul. Printre catolici, cifrele sunt de 38% și 56%. Nivelul scăzut de susținere generală se datorează, în mod evident, aportului hispanic. Iată mai multe dovezi. Albii non-hispanici, independenți de afilierea religioasă, sunt de acord cu abordarea profesională a lui Trump cu o marjă de 50 la sută până la 44 la sută. Dar printre hispanici, cifrele sunt de 20%, respectiv 72%.

Lipsa de susținere din partea hispanicilor față de Trump este binecunoscută, dar mai controversată este susținerea lui în rândul credincioșilor. Spre deosebire de președintele Bill Clinton, el simte durerea lor. Acum două săptămâni, președintele Trump le-a spus americanilor religioși că „vocile amare” ale elitelor sunt responsabile pentru „ura” și „prejudecățile” față de religie. Menționând faptul că credincioșii se află „sub asediu”, el a promis să „oprească atacurile împotriva religiei” și „să pună capăt discriminării împotriva oamenilor de credință”.

Aceasta este o schimbare binevenită de la anii lui Obama în care ramura executivă și-a folosit puterile pentru a contesta autonomia bisericilor și a organizațiilor religioase nonprofit. Credincioșii iau aminte, cedând în favoarea președintelui Trump. În ceea ce privește rolul religiei, două concluzii par simple. Prima concluzie este că americanii religioși îl apreciază pe președinte. A doua concluzie este că secularii nu îl plac. O a treia concluzie, bazată pe alte informații, este de asemenea justificată: activiștii seculari militari sunt „vocile amare” ale urii și ale prejudecăților împotriva credincioșilor. Acesta este motivul pentru care războiul culturii nu se îndepărtează, și de asta catolicii, protestanții, evreii, mormonii și musulmanii practicanți trebuie să se ridice împotriva bătăușilor care conduc atacurile împotriva lor.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.