Trupa „ROOTS” a debutat pe scena Festivalului Internațional de Jazz la Cluj

În aceste zile Clujul sărbătorește muzica pe ritmuri de Jazz! Inima Transilvaniei găzduiește Festivalul Internațional „Jazz in The Park” aflat la cea de-a V-a ediţie. Pe scena prestigiosului eveniment au debutat şi trupa creştină „ROOTS”. Apariţia pe scenă în premieră a trupei a impresionat juriul prin numărul mare de susţinători, iar participanţii prin nivelul profesionist al interpretării.

Evenimentul adună anual la Cluj trupe atât din ţară, cât şi de peste hotare. Pe lângă concertele live ale muzicienilor pasionaţi de Jazz, pe agenda festivalului, se desfăşoară şi un concurs de profil pentru trupele înscrise la eveniment.
Deşi viziunea de a forma o trupă creştină este un vis cu istorie mai lungă, trupa „ROOTS” apare în premieră pe o scenă în această formulă. De ce au decis să debuteze într-un asemenea format pe scena unui festival laic, aflăm de la solista trupei: „Întrucât cu toţii suntem muzicieni profesionişti, considerăm necesară implicarea noastră şi în mediul cultural, nu doar în cel evanghelic. Putem fi relevanţi între colegii noştri prin profesionalismul cu care Îl reprezentăm pe Dumnezeu prin ceea ce facem”, a explicat pentru ŞtiriCreştine.ro, Casiana Horopciuc.

Pe scena de la „Jazz in The Park”, în interpretarea trupei „ROOTS” au răsunat piese de profil şi piese cu mesaj creştin, foarte cunoscute în comunitatea evanghelică precum: „Our God is an Awesome God”, „September” – piesa a celor de la Earth, „Wind and Fire”, rearanjată de Kirk Franklin şi o piesă scrisă de cei de la „Not an Idol” din Republica Moldova „Ca să mă convingi”.

Debutul pentru oricine este o experienţă marcată de emoţii, pentru trupa „ROOTS” a fost o provocare şi o satisfacţie: „Pentru noi, ca trupă, această experienţă a fost de mare folos. A fost o provocare pe mai multe planuri. Muzical am avut mult de lucru, am reuşit să ne cunoaştem mai bine, am încercat să ne depăşim limitele şi să prezentăm un produs final demn de al nostru Dumnezeu, potrivit acestui concurs. Din punct de vedere spiritual, am avut mari satisfacţii. Am avut posibilitatea să ajungem la nişte oameni pe care nu i-am fi găsit în alt context şi să le prezentăm Adevărul într-un mod pe care ei îl primesc, prin muzica jazz”, ne-a împărtăşit Casiana Horopciuc.

Cei şase membri ai trupei „ROOTS” au fiecare o carieră în ascensiune sau deja cu realizări importante în mediul laic, dar în acelaşi timp sunt activ implicaţi şi în lucrarea muzicală a comunităţii. Trei din ei sunt parte din Corul „Sanctus Pro Deo”.

„În urma mai multor căutări, am ales să ne investim toată energia în a-L slăvi, a-L vesti şi a-L înălţa pe Dumnezeu prin ceea ce ştim să facem mai bine, prin muzică”, este viziunea şi misiunea trupei „ROOTS”.

La debutul pe scena Festivalului Internaţional „Jazz in The Park”, trupa „ROOTS” a avut următoarea componenţă: Casiana Horopciuc – solista trupei, Gabi Gyarmati la trompetă, Oni Rodila – pian, Dodo Danciu -chitară, Liviu Deac – chitara bas şi Cristi Trancă la tobe.

„Jazz in The Park” este cel mai mare festival cu suflet Jazz din România. Este un festival născut în Cluj, în 2013, ce a atras lumea din ţară şi de peste hotare să se bucure de muzică bună în inima Transilvaniei. Astăzi se bucură de un real succes, fiind poate cel mai răsunător festival de profil din ţară.

Pentru solista trupei, apariţia pe scena acestui eveniment nu este o premieră. Casiana Horopciuc a participat şi la prima ediţie a festivalului de Jazz alături de Bigg Dimm’a Band.

Festivalul Internaţional de Jazz de la Cluj se desfăşoară tradiţional vara, în aer liber şi timp de o săptămână adună amatorii de muzică bună la o porţie de energie şi emoţii pozitive. Ediţia 2017 se desfăşoară în perioada 26 iunie – 02 iulie, în parcul Central, pe malul Someşului şi în alte locuri speciale din Cluj. Concertele din Parcul Central și de pe malul Someșului sunt cu intrare liberă, iar participanții pot cumpăra bilete neobligatorii prin care susțin Fondul Jazz in the Park. Ne implicăm anul acesta în finanțarea proiectelor socio-culturale, iar o parte din destinația fondului va fi direcționată către comunitatea din Pata Rât, unde locuiesc în condiții improprii, lângă groapa de gunoi, peste 1.500 de persoane.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.