Arheologii au descoperit dovezi ale asediului Ierusalimului de acum 2,000 de ani

(Photo: Reuters)

Arheologii din cadrul Autorității Israeliene pentru Antichități au găsit dovezi ale ultimii bătălii dintre soldații romani și rebelii iudei, bătălie care a dus la distrugerea Ierusalimului acum 2,000 de ani, informează ChristianPost. De asemenea, arheologii declară că au descoperit un drum pe care Isus ar fi mers.

Cercetătorii au descoperit vârfuri de săgeți și bile de piatră pe drumul principal care duce spre Templu, informează pagina Autorității Israeliene pentru Antichități.

Asediul Ierusalimului de către armata romană s-a soldat cu preluarea acestuia de către conducerea romană și cu distrugerea celui de-al doilea Templu în anul 70 d.Hr. Armata romană, condusă de împăratul Titus, a jefuit și incendiat orașul Ierusalimului. Evreii se baricadase în oraș din anul 66 d.Hr. Săpăturile arheologice, care au durat câțiva ani, au descoperit un drum care leagă porțile orașului și Scăldătoarea Siloamului cu Templul, drum pe care Isus ar fi mers cu siguranță, informează Aleteia.

O parte din drumul descoperit are aproximativ 100 de metri lungime și 7,5 metri lățime și este pavat cu plăci de piatră.

Cercetătorii speră să poată descoperi întreaga lungime și lățime a drumului în următorii 5 ani. Din moment ce săpăturile vor fi finisate, rămășițele drumului vor fi protejate și îmbunătățite astfel încât acesta să devină un nou punct de atracție pentru zecile de turiști curioși.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.