Comunitatea creștină din orașul Alep ajută creștinii să se întoarcă înapoi la casele lor

Alep, Siria – Creștinii care au părăsit țara din cauza conflictelor din Siria, se întorc înapoi în țară și reușesc să facă față sărăciei, ruinelor și lipsei de hrană datorită ajutorului oferit de biserica locală, informează portalul Pravmir.

Ibrahim Alsabagh, un preot franciscan din Alep a relatat pentru CNA precum că în perioada dintre ianuarie și iunie, 18 familii catolice s-au întors în Alep din țări precum Armenia, Franța, Germania și Venezuela și 400 de familii creștine din comunitatea armeană. Preotul a spus că aceste familii au decis să se întoarcă la casele lor deoarece trăiau în sărăcie și se simțeau străini în țara gazdă în care se adăpostise. De asemenea, le lipsea căldura comunității creștine care vindecă, primește și îndrumă familiile nevoiașe.

,,Când văd ajutorul pe care creștinii din Alep îl oferă, aceștia zic, ‘De ce nu ne întoarcem acasă la cultura și societatea noastră din moment ce atacurile au încetat?'” a declarat preotul.

Acesta a mai mărturisit că deși rebelii au fost expulzați din țară, din păcate ,,condițiile de trai în Alep nu s-au îmbunătățit. Unicul lucru care s-a schimbat este că nu mai sunt bombardamente, slavă Domnului, dar nesiguranța încă persistă.”

Preotul declară că situația economică din Alep este atât de dificilă încât ,,chiar dacă ambii părinți lucrează, este imposibil să te descurci fără ajutorul bisericii locale. Există mulți nevoiași, iar noi ne încredem în ajutorul divin.”

Creștinii care au rămas în țară sunt din cei mai săraci. Mai sunt și familii care au rămas pentru că au simțit că aceasta este chemarea lor din partea lui Dumnezeu, de a rămâne și a fi un ajutor celor ce vor să-L cunoască pe Isus.

Preotul Ibrahim a subliniat faptul că într-o astfel de situație, comunitatea este cea care oferă oamenilor speranță și lumină. Aceasta este un sprijin familiei, mai ales atunci când oamenii se simt singuratici și au părăsit totul pentru a se întoarce înapoi în țară.

Franciscanii au inițiat un proiect prin care își propun să restabilească casele creștinilor. Din 2016 ordinul franciscan a reconstruit 470 de case care au fost distruse în urma războiului.

Preotul spune că banii pentru ajutorarea familiilor vin din partea oamenilor care se roagă și trimit donații din diferite colțuri ale lumii. ,,Chiar dacă donațiile sunt modeste, Dumnezeu este cel care înfăptuiește minunile.”

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.